Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών: Όχι σε όλα τα ναρκωτικά, ναι στη ζωή, η ζωή είναι ωραία γιατί…

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις με τον τίτλο, «όχι σε όλα τα ναρκωτικά, ναι στη ζωή, η ζωή είναι ωραία γιατί μπορούμε να τη φέρουμε στα μέτρα των δικών μας αναγκών».

Η θεατρική ομάδα του συλλόγου γυναικών Μυτιληνιών παρουσίασε το έργο «το αγκάθι στο νύχι» του Σταύρου Κουτράκη με τη συνεργασία της Προοδευτικής κίνησης γυναικών Σάμου, την ομάδα γυναικών Μαραθοκάμπου (μέλη της ΟΓΕ), το σύλλογο κυριών και δεσποινίδων Παγώνδα «ΟΜΟΝΟΙΑ», το κέντρο πρόληψης «Ο ΦΑΡΟΣ» και της διεύθυνσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δίνοντας συνολικά 6 παραστάσεις (2 στο Λύκειο) και ισάριθμες συζητήσεις από τα στελέχη του «ΦΑΡΟΥ» με τους παρευρισκόμενους οι οποίες έδωσαν τροφή για προβληματισμούς και αναζητήσεις στις αιτίες και στη διαχείριση του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης, και όχι μόνο, της νεολαίας.

00EkdhlosiGynaikonMytilinion02

Από τις παρεμβάσεις των συλλόγων, μεταξύ άλλων, τονίστηκε πως αυτοί που προκαλούν τους πολέμους, τη προσφυγιά, τη φτώχια , την ανεργία, τον ρατσισμό που τσακίζουν με κάθε τρόπο τη ζωή μας, αυτοί οι ίδιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η μαστούρα είναι ελευθερία, είναι δικαίωμα, είναι ζήτημα ατομικής επιλογής. Εξυπηρετεί το σύστημα της εκμετάλλευσης η νέα γενιά να βρίσκεται στην αδράνεια, να επιλέγει το δρόμο της παραίτησης, της ψευδαίσθησης και της υποταγής.

Η τοξικοεξάρτηση δεν είναι αρρώστια είναι κοινωνικό φαινόμενο έχει να κάνει με τη «φυγή» από τα αδιέξοδα, την απογοήτευση και τη δυσκολία διαχείρισης τους, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης, επισημάνθηκε από στέλεχος του «ΦΑΡΟΥ». Δεν είναι μόνο υπόθεση της οικογένειας αλλά και της πολιτείας. Ο ρόλος της οικογένειας και του ευρύτερου περιβάλλοντος είναι σημαντικός στο να έχει αξίες, ιδανικά όνειρα και στόχους ο νέος άνθρωπος γιατί τότε μαθαίνει να είναι μεθοδικός, οργανωτικός, να έχει υπομονή και επιμονή στο δρόμο για να επιτύχει τους στόχους του, μαθαίνει να διαχειρίζεται τα προβλήματα της ζωής και πώς να τα αντιμετωπίζει προς όφελός του τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

00EkdhlosiGynaikonMytilinion03

Τα παιδιά του θεατρικού: Βαγγέλης Τσαρδούλιας, Γιώτα Στάντζου, Δήμητρα Βουρλιώτη, Ευτυχία Βλάχου, Θανάσης Νέτος, Ιάσωνας Χάρακας, Κωνσταντίνα Στάθαινα, Ρίτα Γκίκα.

Την ευθύνη για την σκηνοθεσία και τις πρόβες του έργου είχε ο Σταύρος Κουτράκης, την μουσική επιμέλεια ο Κώστας Μητσός, την τεχνική υποστήριξη ο Δημήτρης Στάθαινας.

Ευχαριστούμε τους φίλους για την εξασφάλιση των κατάλληλων ενδυμασιών, τη Νίκη Βεργίνη για τη στολή του αστυνομικού και τον εκπολιτιστικό, επιμορφωτικό σύλλογο Μυτιληνιών για την παραχώρηση υλικών για τα σκηνικά.

Οι αφανείς εργάτες για να βγούν αυτές οι εκδηλώσεις: Φανή Νέτου, Άλκης Πόθας, Πυθαγόρας Μάλης, Δημήτρης Κορτέσης, Φωτεινή Διακοδημητρίου.

samostoday logo big

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »