Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου: Περί…..παίδων

Αναδρομή στα όσα έχουν γίνει σχετικά με το θέμα της αναβάθμισης – εκσυγχρονισμού του 2ου Δημοτικού Σχολείου κάνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Επτά μέρες πριν χτυπήσει το σχολικό κουδούνι 170 παιδιά και οι οικογένειές τους δεν ξέρουν τι πρόκειται να γίνει, δεν γνωρίζουν σε ποια σχολείο ή σχολεία θα μεταστεγασθούν. Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Συλλόγου:

Σεπτέμβρης 2016: Μια καινούρια σχολική χρονιά ξεκινάει και όλοι γνωρίζουν την έγκριση προϋπολογισμού ενός σημαντικού ποσού για το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ, ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΥΨΟΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 5001588 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» (ΑΔΑ: ΩΝΠ57ΛΩ-ΝΝ2). Ευχής έργο σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Με το πέρας του Πάσχα αναμένεται η ημερομηνία έναρξης του έργου. Συζητήσεις… συναντήσεις ..ξανά συζητήσεις για τη μεταστέγαση των παιδιών. Καμιά απόφαση αν και στην αρχική μελέτη του έργου, καλώς ή κακώς, αναφέρεται η συστέγαση του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου. Τελειώνει η σχολική χρονιά και οι αποφάσεις ακόμη…έπονται. Άρθρα, άτυπες συζητήσεις, αναζήτηση νόμων για την ευθύνη του φορέα που θα πάρει την τελική απόφαση και εν μέρει την ευθύνη της ασφαλούς μεταστέγασης των παιδιών του 2ου Δημοτικού σχολείου και των παιδιών του σχολείου που θα τα φιλοξενήσει.

23 Ιανουαρίου του 2017: το ΔΣ του συλλόγου μας, σε έγγραφό του προς την Δ/νση Α’θμιας Εκπαίδευσης (με κοινοποίηση στην Δ/νση του σχολείου μας), ζητά ενημέρωση για τον νέο χώρο λειτουργίας του σχολείου κατά το σχολικό έτος 2017-18, δεδομένης της απόφασης ένταξης (και εκτέλεσης) του συγκεκριμένου έργου. Το ΔΣ του συλλόγου μας δεν έλαβε απάντηση για το θέμα.

21 Ιουλίου του 2017: πραγματοποιείται συνάντηση του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του 1ου δημοτικού με τη Δ/ντρια Εκπ/σης της ΔΙΠΕ και κοινοποιείται η διαβεβαίωση της δυσκολίας συστέγασης των δύο σχολείων και η αντιπρόταση της αγοράς κοντέινερ. Επιπρόσθετα, τονίζεται πως η εύρεση κατάλληλου κτιρίου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου.

8 Αυγούστου 2017: Πραγματοποιείται συνάντηση παρουσία του Δημάρχου, των εμπλεκόμενων φορέων, διευθυντών και αντιπροσώπων των συλλόγων των σχολείων της πόλης με επικρατέστερη λύση τη συστέγαση των δύο σχολείων με λειτουργία σε πρωινή ζώνη.

10 Αυγούστου 2017: Αντίθετος με τη συστέγαση των δυο δημοτικών δηλώνει ο σύλλογος γονέων του 1ου Δημοτικού σχολείου διαμέσου του προέδρου του σε σχετική ανακοίνωση στο Σαμιακό Βήμα.

17 Αυγούστου 2017: αναρτάται πάλι από το σύλλογο γονέων του 1ου Δημοτικού σχολείου στην ιστοσελίδα τους στο διαδίκτυο πως εκφράζουν την ανησυχία τους, και όχι την άρνησή τους, για συστέγαση των δύο σχολικών μονάδων, αλλά στηρίζουν απόλυτα το έργο. 21 Αυγούστου 2017: πραγματοποιείται σύσκεψη στα γραφεία της ΔΙΠΕ Σάμου όλων των εμπλεκόμενων φορέων εκτός του Δήμου Σάμου, με αποδοχή όλων των παρευρισκόμενων της απρόσκοπτης λειτουργίας του 2ου Δημοτικού σχολείου σε αυτόνομο χώρο, και στην περίπτωση που δεν υπάρχει κτίριο με αυτή τη δυνατότητα, να χρησιμοποιηθούν κοντέινερ συμπληρωματικά σε υφιστάμενο κτίριο ή στέγαση εξολοκλήρου σε κοντέινερ (που όμως ο Δήμος Σάμου αδυνατεί να αγοράσει λόγω έλλειψης χρημάτων) με βασική προϋπόθεση την ασφάλεια των μαθητών.

Σεπτέμβριος 2017: Μια καινούρια σχολική χρονιά αρχίζει και βρισκόμαστε χωρίς λύση. Όλο αυτό το διάστημα, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου ουδέποτε εξέφρασε με δημοσιεύματα την προτίμησή του για την οποιαδήποτε πιθανή επιλογή, σεβόμενος το κύρος και την αξιοπιστία των εμπλεκόμενων υπεύθυνων φορέων και την ευαισθησία με την οποία οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση. Αντί αυτού, εργάστηκε με σύνεση, παρευρέθηκε όπου κλήθηκε, ζήτησε συναντήσεις, άκουσε με προσοχή και τόνισε τις δύο αδιάλλακτες θέσεις του, αυτής της σπουδαιότητας και αναγκαιότητας του έργου, καθώς και της αποδοχής της πρότασης εκείνης που οι αρμόδιοι φορείς (ΔΙΠΕ και Δήμος Σάμου) θα κρίνουν ως ασφαλέστερη για τα παιδιά μας.

Ζητούμε από όλους τους γονείς & κηδεμόνες των εμπλεκόμενων σχολείων να αντιληφθούν την σπουδαιότητα του επικείμενου έργου, αναλογιζόμενοι πως επίκειται η ανακαίνιση και άλλων σχολικών μονάδων του νησιού, με ανάλογες διαμορφωθείσες καταστάσεις μεταστέγασης.

Παρακαλούμε τους γονείς του 2ου Δημοτικού σχολείου να επιδείξουν υπομονή και να είναι βέβαιοι πως η Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου, με την στήριξη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, θα εργαστούν υπεύθυνα για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε άμεση επίσημη ανακοίνωση της τελικής πρότασης-λύσης. Σε αντίθετη περίπτωση, θεωρούμε ότι κρίνεται απαραίτητη η αναζήτηση εξωτερικής παρέμβασης που δεν θα περιορίζεται σε τοπικό επίπεδο.

ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ &ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »