Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου: ΟΧΙ στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου: ΟΧΙ στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να εργαζόμαστε μέχρι τα 67, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου και σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης λόγω των ελλείψεων προσωπικού.

Αν και εργαζόμαστε σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αρνούνται την επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και αποκλείουν πολλούς συναδέλφους ακόμη κι από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, η ΝΔ, όχι μόνο δεν κατάργησε το νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/16), αλλά με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο τον εφαρμόζει πλήρως και τον θωρακίζει νομικά.

Συγκεκριμένα, με το νέο νομοσχέδιο:

● διατηρούνται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια (ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια υπηρεσίας) όπως προβλέπεται στο 3ο Μνημόνιο, που ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και ΠΑΣΟΚ.

● διατηρείται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες κατά 5 χρόνια

● διατηρείται η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης

● Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του.

● η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 384 ευρώ της «εθνικής σύνταξης».

Ταυτόχρονα, για το 2020, μειώνουν το κονδύλι για τις συντάξεις κατά 192 εκατ. και την κρατική χρηματοδότηση για τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 475 εκατ. Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές μας για υγειονομική περίθαλψη κατά 89 εκατ. ενώ μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρηματικών ομίλων κατά 123 εκατ, ευρώ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

► Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

► Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας.

► μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις .

ΟΧΙ στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να αυξηθούν οι συντάξιμες αποδοχές και να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 10:00 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Δυάδα από την Basket League

Η προχθεσινή επιλογή με το Over του Ντίνου Μήτογλου επιβεβαιώθηκε με πολύ μεγάλη ευκολία, αφού έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων από τη δεύτερη περίοδο και

Περισσότερα »
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, Δικηγόρου ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ. Ο

Περισσότερα »