Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου: Επί επτά μήνες επείγοντα και τακτικά περιστατικά της παιδιατρικής και μαιευτικής κλινικής καλύπτονται μόνο από μία παιδίατρο

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλει για άλλη μία φορά την κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, την διοίκηση της 2ης Υ.Π.Ε., την διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου και την πολιτική τους που είναι ολόιδια με την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και ειδικά μικρών παιδιών και θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.

Επί επτά μήνες  επείγοντα και τακτικά περιστατικά της παιδιατρικής και  μαιευτικής κλινικής καλύπτονται μόνο από μία παιδίατρο, η οποία είναι μετακινημένη από το Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π.  όπου εκεί είναι η οργανική της θέση, αφήνοντας στην τύχη τους τα παιδιά που προσέρχονται στο Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π.

Σε περίπτωση απουσία της παιδιάτρου με αναρρωτική άδεια ή με ρεπό, γονείς νεογέννητων μπαίνουν στην διαδικασία να βρουν ιδιώτη γιατρό και σε πολλές περιπτώσεις να τον πληρώσουν οι ίδιοι, προκειμένου να παραστεί στην γέννηση του παιδιού τους και για την πρώτη ιατρική εξέταση.

Ύστερα από ενάμιση χρόνο που οφείλει η υπηρεσία κανονική άδεια στην συγκεκριμένη παιδίατρο, της χορηγείσαι λίγες ημέρες ανάπαυσης (ρεπό), ενώ την επόμενη μέρα  την ανακάλεσε γραπτώς με δικαστικό επιμελητή και της ζητάει παράλληλα να αιτιολογήσει την απουσία της. 

Η διοίκηση του Νοσοκομείου συστηματικά ασκεί κατάχρηση εξουσίας και έχει καταστρατηγήσει την εργατική νομοθεσία και όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει ακόμα απομείνει, ενώ οι χειρισμοί της, η άσκηση πιέσεων σε άλλες ιατρικές ειδικότητες για κάλυψη παιδιατρικών περιστατικών είναι παράνομη και απαράδεκτη. Η διοίκηση του Νοσοκομείου αρκείται στο να πηγαινοέρχεται στα γραφεία των εισαγγελικών αρχών πιστεύοντας πως με αυτόν τον τρόπο καλύπτει τα νότα της.

Σοβαρές ευθύνες φέρει και η διορισμένη από την κυβέρνηση  διοίκηση της 2ης Υ.Π.Ε. και ιδιαίτερα της διοικήτριας κα Όλγας Ιορδανίδου, που δεν φρόντισε όχι μόνο το αυτονόητο δηλαδή να στελεχώσει την παιδιατρική κλινική, αλλά ούτε να μετακινήσει παιδίατρο από άλλο κέντρο υγείας ή Νοσοκομείο της Περιφέρειας, ώστε να λάβει η παιδίατρος του Νοσοκομείου Σάμου ολιγοήμερη κανονική άδεια ή ρεπό.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλο το Σαμιακό λαό να βγάλει συμπεράσματα από τέτοιου είδους πολιτικές που ασκούνται και στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας υγείας. Να διεκδικήσει την πλήρη στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής και όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου. Να επιστρέψει η παιδίατρος στο Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. που είναι απαραίτητη.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Σταμάτης Φιλιππής                                                  

Η Γραμματέας

Παναγιώτα Λαγογιάννη

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »