Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: Ψήφισμα – διαμαρτυρία για τις δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζουράρι

Μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ζουράρι σχετικά με τα ελληνικά νησιά. Την ώρα που τα νησιά μας πλήττονται ποικιλοτρόπως την στιγμή που οι νησιώτες δοκιμάζονται καθημερινά από προβλήματα που συνεχώς οξύνονται (ΦΠΑ, μετανάστευση), ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, αντί μιας δήλωσης έστω συμπαράστασης, επιλέγει να χρησιμοποιήσει τα νησιά μας, ως επικράτεια υπό «απειλή».

Οι δήλωσή του ήταν η εξής: «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν».

Όσο και αν επιμένουν κάποιοι ότι η δήλωσή του ότι «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει» ήταν ενταγμένη στα πλαίσια μιας τοποθέτησης που αφορούσε τον κίνδυνο απώλειας της γλώσσας μας, δεν επαρκεί καμία «διευκρίνιση» για να ανακαλέσει την οργή και την αγανάκτηση που προκαλεί ο κ. Ζουράρις. Και μάλιστα όταν χρησιμοποιεί την ίδια την γλώσσα μας , το είδος υπό «απειλή» εξαφάνισης για να μας διαγράψει από τον χάρτη. Είναι άραγε τα νησιά τόσο ήσσονος σημασίας για τον κ Ζουράρι; Είναι οι νησιώτες τόσο αναλώσιμοι; Είναι η εδαφική επικράτεια της χώρας κάτι ανά πάσα στιγμή μεταβλητό; Ο ίδιος δηλώνει τώρα ότι η ήταν «σχήμα καθ` υπερβολήν» το παράδειγμά του για τα νησιά. Καθ` υπερβολήν όμως είναι και επικινδυνότητα των λόγων του και αυτή δυστυχώς δεν ανακαλείται!

O σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών , με έδρα το νησί της Σάμου , που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο, απορρίπτει και καταγγέλει κάθε ανθελληνική και επικίνδυνη άποψη , σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                             ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: «Για το θέμα της αντιπολιτεύσεως που ανήκουμε, δεν είναι «ζωηρή», δεν είναι όπως την φανταζόμουνα, δεν είναι να συμφωνούμε σε όλα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος , κ. Δημήτρης Έλληνας. Μια σειρά γεγονότων συμβαίνουν τον τελευταίο

Περισσότερα »
Κορονοϊός: 209 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 342 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 5 κρούσματα στην ΠΕ Σάμου

Σήμερα ανακοινώνουμε 342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Σε τηλεδιάσκεψη ο Κώστας Μουτζούρης με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε τηλεδιάσκεψη ο Κώστας Μουτζούρης με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο είχε σήμερα 24.09.2020 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, παρουσία και του Συμβούλου

Περισσότερα »