Σύλληψη τεσσάρων (4) αλλοδαπών στη Σάμο για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

H «ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο» στους Μυτιληνιούς. Συνάντηση με τους φορείς της Κοινότητας

Συνελήφθησαν την Κυριακή (23/06) στον αερολιμένα της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου, δύο (2) αλλοδαποί (36χρονος και 26χρονη), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς με προορισμό τη Γερμανία, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαβατήρια Αρχών Νορβηγίας, τα οποία όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστά. Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου διενεργείται προανάκριση.

Επίσης συνελήφθησαν την Κυριακή (23/06) στον αερολιμένα της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 26 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για το αδίκημα της παραβίασης περιορισμών διαμονής. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 26χρονος επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς με προορισμό τη Σουηδία, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια ελέγχου, ένα δελτίο ταυτότητας και μία άδεια διαμονής Αρχών Σουηδίας, τα οποία όπως διακριβώθηκε, ανήκουν σε διαφορετικό πρόσωπο, ενώ ο 23χρονος προσπάθησε με ενέργειές του να διευκολύνει την παράνομη απομάκρυνση του 26χρονου.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε επίσης ότι στον 26χρονο είχε επιβληθεί από αρμόδιες Αρχές, ο περιοριστικός όρος της μη απομάκρυνσής του από τη νήσο Λέσβο. Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου διενεργείται προανάκριση.

giagiamas logo

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα