Συλλαλητήριο την Τρίτη 27 Αυγούστου στο Δημοτικό γήπεδο Καρλοβάσου για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες,

Νέοι και νέες,

Οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και στις μονάδες υγείας στο νησί μας είναι επικίνδυνες και εγκληματικές για τις ζωές των παιδιών μας, των οικογενειών μας και τις δικές μας. Σήμερα ήταν ένα νέο παιδί, χθες ένας πολύτεκνος πατέρας, προχθές ένας άλλος συνάνθρωπός μας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Δεν ανεχόμαστε σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί τόσο, άνθρωποι να κινδυνεύουν ή να πεθαίνουν αβοήθητοι επειδή οι κυβερνώντες «υπολογίζουν» την υγεία του λαού ως κόστος μετατρέποντάς τη σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και όχι σε κοινωνικό αγαθό που πρέπει να απολαμβάνει ο καθένας μας. Δεν ανεχόμαστε ολόκληρο το νησί να είναι με ένα ασθενοφόρο στη βάρδια, η παιδιατρική κλινική να κινδυνεύει με κλείσιμο και να λειτουργεί μόνο με μία γιατρό, να λείπουν ειδικότητες και άλλες να είναι μονήρεις επειδή δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Δεν ανεχόμαστε να μην μπορεί κάποιος να κάνει τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις ή να έχει την αναγκαία ιατρική φροντίδα και νοσηλεία λόγω ελλείψεων προσωπικού και μηχανημάτων ή να βάζει το χέρι στην τσέπη (αν έχει) για να μετακινηθεί εκτός Σάμου. Δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν όλοι αυτοί που με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση την Υγεία.


Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και έχουν ως βάση τους τη συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια υγεία, από όλες τις κυβερνήσεις, που οδηγεί στην έλλειψη προσωπικού, σε κακή λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας, στην εντατικοποίηση και καταπόνηση των υγειονομικών και στην αδυναμία παροχής υψηλού επιπέδου περίθαλψης στους ασθενείς, την ίδια ώρα που δίνουν πακτωλό χρημάτων και φοροαπαλλαγών σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου της υγείας.

Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο! Η υγεία του λαού είναι προτεραιότητα για το εργατικό και λαϊκό κίνημα γιατί αφορά την ίδια τη ζωή του λαού μας. Το Εργατικό Κέντρο και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου ακόμη μια φορά καταγγέλλουν, καταδικάζουν και κινητοποιούνται ενάντια στην ελλιπή στελέχωση του ΕΚΑΒ και των μονάδων υγείας του νησιού.

Απαιτούμε να δοθούν λύσεις ΤΩΡΑ!

Να σταματήσει επιτέλους η εγκληματική πολιτική στην Υγεία


Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να στελεχωθεί άμεσα το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με πληρώματα ασθενοφόρων, καθώς και όλες οι μονάδες υγείας του νησιού μας με το απαραίτητο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας.

Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, γονέων και κηδεμόνων, αθλητικούς, πολιτιστικούς και όλους τους φορείς της Σάμου να συμμετέχουν με αποφάσεις τους στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.

Οι Διοικήσεις

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 ώρα 7.30΄ μ.μ.

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Έντεκα Έλληνες ανάμεσα στους επιστήμονες με την μεγαλύτερη επιρροή. Ανάμεσά τους ο Σαμιώτης κ. Γιώργος Καραγιαννίδης και η Σαμιώτισσα κα Άρτεμις Χατζηγεωργίου

Έντεκα Έλληνες ανάμεσα στους επιστήμονες με την μεγαλύτερη επιρροή. Ανάμεσά τους ο Σαμιώτης κ. Γιώργος Καραγιαννίδης και η Σαμιώτισσα κα Άρτεμις Χατζηγεωργίου

Έντεκα Έλληνες πανεπιστημιακοί και ερευνητές, οι οποίοι εργάζονται σε ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα και ερευνητικούς φορείς, περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.400 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή,

Περισσότερα »
Γιώργος Διονυσίου: Κάνουμε άμεσες ενέργειες ώστε να εγκριθούν και οι υπόλοιπες αιτήσεις για το επίδομα βιοτικών αναγκών

Γιώργος Διονυσίου: Κάνουμε άμεσες ενέργειες ώστε να εγκριθούν και οι υπόλοιπες αιτήσεις για το επίδομα βιοτικών αναγκών

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Aντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Διονυσίου. Η Σάμος μετράει τις πληγές της μετά

Περισσότερα »