Συγκλονίζει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Ζώνης Βλαμαρής: «Υπεράνθρωπη προσπάθεια για τα Μοναστήρια»

Παρέμβαση στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE από τον Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Φλεβάρη, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Ζώνης Βλαμαρής Σάμου.

Για σχετικό δημοσίευμα του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE σχετικά με την Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου τοποθετήθηκε ο Ηγούμενος της Μονής Αγίας Ζώνης Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος και ανέφερε τα παρακάτω:

«Στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας μέχρι τον Οκτώβριο υπήρχε άνθρωπος ο οποίος έμενε στο Μοναστήρι από αρχές Ιουνίου. Οι πατέρες έφυγαν στις 20 του Μάη. Υπήρχε λειτουργική ζωή μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη, κάθε Κυριακή ενώ τον Οκτώβριο είχαμε τα Σάββατα.

Από αρχές Νοεμβρίου έκλεισε λόγω του Χειμώνα αλλά κάθε μήνα τελείται Ιερά Αγρυπνία.

Έζησα έξι χρόνια στο Μοναστήρι, το πονάω, τα έχω αναλάβει μόνος μου εγώ και τα δύο μοναστήρια, της Αγίας Ζώνης και της Μεγάλης Παναγίας και καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα λειτουργούμε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ Ευσέβιος παλεύει καθημερινά με όλες του τις δυνάμεις και προσεύχεται για να βρεθεί σύντομα λύση.

Ο Σεβασμιώτατος είναι ο αναβαθμιστής του Μοναχισμού στη Σάμο, από το 2002 επανδρώθηκαν όλα τα μοναστήρια, πριν λειτουργούσαν μονάχα 3.

Το Μοναστήρι της Αγίας Ζώνης ανακαινίσθηκε εξολοκλήρου, στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στεγάζονται 11 Μοναχές.

Στις ανακαινίσεις συνέβαλαν με τους κόπους τους οι πατέρες ενώ συνέδραμαν και οι εφημέριοι της περιοχής».

Πηγή: www.ekklisiaonline.gr

Άμεση η ανάγκη στελέχωσης της Ιεράς Μονής Μεγάλης Παναγίας Σάμου (ΕΔΩ)

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα