Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε Καρλόβασι (30/07) και Βαθύ (31/07)

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε Καρλόβασι (30/07) και Βαθύ (31/07)

Με πλούσιο διάλογο, προβληματισμό, συμμετοχή νεολαίας, και με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες – συζητήσεις που οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Σάμου σε Βαθύ (31/7) και Καρλόβασι (30/7), με ομιλητή τον Βαγγέλη Μαρούπα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε διεξοδικά στην έκρυθμη κατάσταση σε Αιγαίο και Μεσόγειο με αρκετά πιθανό ένα θερμό στρατιωτικό επεισόδιο στο Αιγαίο την ίδια στιγμή που υπάρχει διαπάλη ΗΠΑ – Κίνας για τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, εμπόλεμη κατάσταση σε Ουκρανία, Συρία, Λιβύη.

00KKESigkentroseis

Αναφερόμενος στις ευθύνες της ελληνικής αστικής τάξης επισήμανε ότι στόχος της είναι η ανάπτυξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και η μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στους αμερικανονατοϊκούς και ευρωενωσιακούς σχεδιασμούς με:

Ομόφωνες αποφάσεις του ΝΑΤΟ που στοχοποιούν Ρωσία και Κίνα

Συμμετοχή στη περικύκλωση της Ρωσίας

Συμμετοχή σε 16 αποστολές εκτός συνόρων

Συμφωνίες με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου.

00KKESigkentroseis02

Αντίστοιχα και η τουρκική αστική τάξη εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι είναι μεγάλη δύναμη με στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής σε Κύπρο, Συρία και στρατιωτικές βάσεις σε Κατάρ, Ιράκ, Σομαλία, Αλβανία, παζαρεύει και παρεμβαίνει σε όλες τις πλευρές των συνόρων της. Επιδιώκει την αναθεώρηση της συνθήκης της Λοζάνης, αξιοποιεί τις “γκρίζες ζώνες”, εργαλειοποιεί το προσφυγικό, μετατρέπει την Αγία Σοφία, παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς σε τζαμί!

Αναφερόμενος στις πρόσφατες κοινές ανακοινώσεις των ΚΚ Ελλάδας και Τουρκίας για απεγκλωβισμό από ΝΑΤΟ, ΕΕ, αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό των δύο λαών, χωρίς αλλαγή συνόρων, καθώς και διατήρηση της Αγίας Σοφίας ως μουσείο, επισήμανε την μεγάλη αξία και ελπίδα της ενίσχυσης Ελλήνων και Τούρκων κομμουνιστών.

00KKESigkentroseis03

Χαρακτήρισε κάλπικο το δίλημμα που καλλιεργεί η ελληνική αστική τάξη “συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ή πόλεμος” και ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση πολέμου το ΚΚΕ με την κληρονομιά του ΕΑΜ θα παλέψει, για την απόκρουση κάθε εισβολέα και για τη σωτηρία του λαού, χωρίς να έχει καμιά εμπιστοσύνη σε κανένα ιμπεριαλιστικό συνασπισμό. “Με την πάλη της η εργατική τάξη και ο λαός θα νικήσει και την ξένη αστική τάξη που θα εισβάλει, αλλά και την ντόπια, με έπαθλο της πάλης του την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό που θα οικοδομήσει ένα κόσμο δουλειάς, ειρήνης, διεθνιστικής αλληλεγγύης”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βαγγέλης Μαρούπας αναφερόμενος στην πανδημία σύγκρινε τη σαπίλα του καπιταλισμού και τη βαρβαρότητα που διαφαίνεται με τη πάλη των μονοπωλίων για το εμβόλιο από το οποίο περιμένουν να θησαυρίσουν, με την εργατική εξουσία, όπου τα μεγαλύτερα μυαλά θα συνεργάζονταν αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες υποδομές, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

00KKESigkentroseis04

Καταλήγοντας, ο ομιλητής κάλεσε σε συσπείρωση γύρω από το ΚΚΕ, με οργάνωση και συμμετοχή στο κίνημα, στα συνδικάτα, το Εργατικό Κέντρο, σε αγροτικούς συλλόγους, σε συλλόγους γυναικών, αυτοαπασχολούμενων, για να μην πληρώσει τη νέα καπιταλιστική κρίση πάλι ο λαός.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

Η προσπάθεια Μουτζούρη να δημιουργήσει ξανά το επαναστατικό κλίμα του περασμένου Φεβρουαρίου έπεσε στο κενό, αφού φορείς και πολίτες, με όσα έχουν συμβεί και ειπωθεί

Περισσότερα »
Σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού στη Σάμο για παράνομη διακίνηση υπηκόου τρίτης χώρας. Την έκρυψε στη βαλίτσα του

Σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού στη Σάμο για παράνομη διακίνηση υπηκόου τρίτης χώρας. Την έκρυψε στη βαλίτσα του

Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (22/09), στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν

Περισσότερα »
Αστυνομικοί Σάμου: Συμπεριφορές άκρως απαξιωτικές και ταπεινωτικές, από εισαγγελικούς λειτουργούς προς συναδέλφους μας, είναι θλιβερές

Αστυνομικοί Σάμου: «Επί σειρά ετών έχουμε επιδείξει μαθήματα ανθρωπισμού και επαγγελματισμού»

Ή Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου απάντησε σε δημοσίευμα της ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» σχετικά μετις καταγγελίες για ένα ακόμα περιστατικό βίας αστυνομικών εις βάρος, αυτή τη

Περισσότερα »