ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ΣΑΜΟΥ: Στηρίζουμε τα καταστήματα του νησιού μας

ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ΣΑΜΟΥ: Στηρίζουμε τα καταστήματα του νησιού μας

Το νησί μας έμεινε αλώβητο από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Ο παράγοντας που συνέβαλε καθοριστικά στην αίσια έκβαση, ήταν η έγκαιρη απαγόρευση των μετακινήσεων προς τα νησιά. Τώρα, που άρθηκαν οι περιορισμοί, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και σχολαστική τήρηση των προστατευτικών μέτρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να στηρίξει, χωρίς ενδοιασμούς και κομματικούς υπολογισμούς τα υγειονομικά μέτρα, που αποφάσισε η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων, δίνοντας ένα παράδειγμα σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης, πρωτόγνωρο για τα πολιτικά μας ήθη. Ταυτόχρονα, μελέτησε τις αναμενόμενες οικονομικές και κοινωνικές αρνητικές συνέπειες του lockdown και εκπόνησε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι», με κεντρική φιλοσοφία την έγκαιρη και γενναία κρατική χρηματοδότηση εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Η αναγκαιότητα επαρκούς οικονομικής στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, αποκτά δραματικό και επείγοντα χαρακτήρα στο νησί μας, διότι η οικονομία του είναι σε σημαντικό βαθμό εξαρτημένη από τον τουρισμό, ο οποίος θα υποστεί καθίζηση. Εκτός από τη διεκδίκηση από το κράτος, πιστεύουμε, ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα κίνημα και να καλλιεργηθεί μια φιλοσοφία έμπρακτης στήριξης όσων έχουν ανάγκη, από όσους έχουν δυνατότητα.

Εκτιμούμε, ότι τα εμπορικά καταστήματα του νησιού, μικρές επιχειρήσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θα βρεθούν σε δυσχερή θέση για συγκεκριμένους λόγους:

1. Δεν έχουν προλάβει να ανανήψουν από την απότομη και παρατεταμένη μείωση των εσόδων στα χρόνια των μνημονίων.

2. Ο μηδενισμός των εισπράξεων για σχεδόν δυο μήνες, ενώ οι υποχρεώσεις έτρεχαν, είναι δύσκολα διαχειρίσιμος από μικρές επιχειρήσεις, χωρίς ισχυρά αποθεματικά και με δύσκολη ή καθόλου πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.

3. Η ανάσα που πήραν τα τρία τελευταία χρόνια από την αύξηση του τουρισμού, θα είναι φέτος πολύ περιορισμένη.

4. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αυξήθηκε κατακόρυφα η αναζήτηση και η παραγγελία προϊόντων από το διαδίκτυο, εμπεδώνοντας μια καταναλωτική έξη, που αν δεν αντιστραφεί, θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη βιωσιμότητα των μαγαζιών στο νησί.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να προτιμούν για τα ψώνια τους τα μαγαζιά του νησιού μας, αποφεύγοντας, στο μέτρο του δυνατού, τις ηλεκτρονικές παραγγελίες και τα παραρτήματα των μεγάλων αλυσίδων. Θα βγούμε πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από αυτή την δοκιμασία, αν βοηθάμε και στηρίζουμε, όσο μπορούμε ο ένας τον άλλον.

00Groomers

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 416 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου

Περισσότερα »