Στους 4.600 περίπου οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο για την Ύπατη Αρμοστεία

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Στη δημοσιότητα έδωσε την εβδομαδιαία  επισκόπηση για το νησί της Σάμου η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Για το διάστημα 26 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου 2019 αναφέρει ότι στο νησί βρίσκονται περίπου 4.600 πρόσφυγες και μετανάστες. Αναλυτικά η επισκόπηση της Υ.Α.:

Αφίξεις

Αυτή την εβδομάδα, 160 άτομα κατέφθασαν στο νησί της Σάμου, σημειώνοντας αύξηση συγκριτικά με τις 107 αφίξεις της προηγούμενης εβδομάδας και μείωση συγκριτικά με τις 173 αφίξεις της ίδιας περιόδου του προηγούμενου έτους. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων αυτής της εβδομάδας ανέρχεται στα 23 άτομα, ενώ της προηγούμενης ήταν 15.

Πληθυσμός στο νησί

Στη Σάμο, διαμένουν περίπου 4.600 πρόσφυγες και μετανάστες. Η πλειονότητα του πληθυσμού στη Σάμο είναι από το Αφγανιστάν (35%), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (15%), και το Ιράκ (12%).

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 22% του πληθυσμού. Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το 30%, και περισσότερα από 6 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών. Περίπου το 20% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από την οικογένειά τους, και στην πλειοψηφία τους είναι από το Αφγανιστάν και τη Συρία.

Το 42% του πληθυσμού είναι άντρες μεταξύ 18 και 39 ετών.

Πληθυσμός ανά τοποθεσία

4.197 (92%) στο κέντρο υποδοχής στο Βαθύ, 253 (5%) στο πρόγραμμα στέγασης Υ.Α. και 153 (3%) Λοιποί (Περιλαμβάνονται άλλου είδους δομές και στέγαση με ίδια μέσα).

Αφίξεις μέσω θαλάσσης

Αυτή την εβδομάδα, 2.217 άτομα αφίχθησαν σε άλλα νησιά του Αιγαίου, η πλειονότητα των οποίων κατέφτασε στη Λέσβο. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων σε όλα τα νησιά ήταν 340 άτομα.

Αναχωρήσεις προς την Ενδοχώρα

Αυτή την εβδομάδα, έπειτα από σχετική έγκριση των αρχών, 27 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τη Σάμο προς την ενδοχώρα με δικά τους έξοδα ενώ 5 μεταφέρθηκαν – με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας – κυρίως σε διαμερίσματα υπό τη διαχείριση της Ύπατης Αρμοστείας στην ενδοχώρα.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου και ταρακούνησε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά

Περισσότερα »