Στους 4.500 περίπου οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο για την Ύπατη Αρμοστεία.

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

Στη δημοσιότητα έδωσε την εβδομαδιαία  επισκόπηση για το νησί της Σάμου η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Για το διάστημα 19 – 25 Αυγούστου 2019 αναφέρει ότι στο νησί βρίσκονται περίπου 4500 πρόσφυγες και μετανάστες. Αναλυτικά η επισκόπηση της Υ.Α.:

Αφίξεις

Αυτή την εβδομάδα, 107 άτομα κατέφθασαν στο νησί της Σάμου, σημειώνοντας μείωση συγκριτικά με τις 492 αφίξεις της προηγούμενης εβδομάδας καθώς και συγκριτικά με τις 224 αφίξεις της ίδιας περιόδου του προηγούμενου έτους. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων αυτής της εβδομάδας ανέρχεται στα 15 άτομα, ενώ της προηγούμενης ήταν 70.

Πληθυσμός στο νησί

Στη Σάμο, διαμένουν περίπου 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Η πλειονότητα του πληθυσμού στη Σάμο είναι από το Αφγανιστάν (38%), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (15%), και το Ιράκ (13%).

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 23% του πληθυσμού. Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το 30%, και περίπου 7 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών. Περίπου το 20% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από την οικογένειά τους, και στην πλειοψηφία τους είναι από το Αφγανιστάν και τη Συρία.

Το 42% του πληθυσμού είναι άντρες μεταξύ 18 και 39 ετών.

Πληθυσμός ανά τοποθεσία

4.094 (92%) στο κέντρο υποδοχής στο Βαθύ, 226 (5%) στο πρόγραμμα στέγασης Υ.Α. και 150 (3%) Λοιποί (Περιλαμβάνονται άλλου είδους δομές και στέγαση με ίδια μέσα).

Αφίξεις μέσω θαλάσσης

Αυτή την εβδομάδα, 1.662 άτομα αφίχθησαν σε άλλα νησιά του Αιγαίου, η πλειονότητα των οποίων κατέφτασε στη Λέσβος. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων σε όλα τα νησιά ήταν 253 άτομα.

Αναχωρήσεις προς την Ενδοχώρα

Αυτή την εβδομάδα, έπειτα από σχετική έγκριση των αρχών, 32 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τη Σάμο προς την ενδοχώρα με δικά τους έξοδα ενώ 16 μεταφέρθηκαν – με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας – κυρίως σε διαμερίσματα υπό τη διαχείριση της Ύπατης Αρμοστείας στην ενδοχώρα.

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »