Στους 3.300 περίπου οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο για την Ύπατη Αρμοστεία. Στους 4.321 για το Υπουργείο με ημερομηνία 16/09

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

Στη δημοσιότητα έδωσε την εβδομαδιαία  επισκόπηση για το νησί της Σάμου η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Για το διάστημα 10 – 16 Σεπτεμβρίου 2018 αναφέρει ότι στο νησί βρίσκονται περίπου 3.300 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τους ανεβάζει στους 4.321 με ημερομηνία 16/09. Αναλυτικά η επισκόπηση της Υ.Α.:

Αφίξεις

Αυτή την εβδομάδα, 173 άνθρωποι έφτασαν στη Σάμο, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση συγκριτικά με τις 211 αφίξεις της προηγούμενης εβδομάδας και μία μείωση συγκριτικά με τις 363 αφίξεις του προηγούμενου έτους της ίδιας περιόδου. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων αυτή την εβδομάδα είναι 25, ενώ 30 ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Πληθυσμός στο νησί

Στη Σάμο, βρίσκονται περίπου 3.300 πρόσφυγες και μετανάστες. Η πλειονότητα του πληθυσμού στη Σάμο είναι από τη Συρία (25%), το Ιράκ (22%) και το Αφγανιστάν (11%). Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 22% του πληθυσμού και τα παιδιά το 28% εκ των οποίων περίπου 7 από τα 10 είναι κάτω των 12 ετών. Περίπου το 17% όλων των παιδιών είναι ασυνόδευτα, η πλειοψηφία των οποίων είναι από το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Ιράκ. Το 45% του πληθυσμού είναι άντρες μεταξύ 18 και 39 ετών. Επίσης από τη λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (9%) και λοιποί (33%).

00KYT01

Πληθυσμός ανά τοποθεσία

2.980 (90%) στο κέντρο υποδοχής στο Βαθύ, 210 (6%) στο πρόγραμμα στέγασης Υ.Α. και 103 (3%) Λοιποί.

Αφίξεις μέσω θαλάσσης

Αυτή την εβδομάδα, 1.405 άνθρωποι έφτασαν σε άλλα νησιά του Αιγαίου, η πλειονότητα των οποίων έφτασαν στη Λέσβο. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων σε όλα τα νησιά ήταν 225, συμπεριλαμβανομένης και της Σάμου.

00KYT03

Αναχωρήσεις προς την Ενδοχώρα

Αυτή την εβδομάδα, 95 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τη Σάμο προς την ενδοχώρα, έπειτα από την άδεια των αρχών. Από αυτούς, 63 (66%) μεταφέρθηκαν – με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας – σε κρατικές δομές φιλοξενίας και σε διαμερίσματα υπό τη διαχείριση της Ύπατης Αρμοστείας στην ενδοχώρα.

Σημείωση: Φυσικά για άλλη μια φορά οι αριθμοί έχουν πολύ μεγάλη διαφορά. 1.021 άτομα. Σχεδόν ένα νέο HOTSPOT σαν και αυτό που επιθυμεί να δημιουργήσει ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Βίτσας. Λόγω του υπερπληθυσμού στο ΚΥΤ, οι νέες σκηνές έχουν μετακινηθεί εκτός του περιφραγμένου χώρου και τα σκουπίδια για άλλη μια φορά έχουν κάνει την εμφάνισή τους, δίπλα στις σκηνές, μέσα στο δάσος. Κάτι που εγκυμονεί πού μεγάλους κινδύνους, έπειτα από μια απροσεξία να έχουμε κατάσταση πυρκαγιάς.

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »