Στους 3.000 περίπου οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο για την Ύπατη Αρμοστεία. Στους 3.820 για το Υπουργείο με ημερομηνία 25/07

Σύλληψη 58χρονου, για διάπραξη κλοπής

Στη δημοσιότητα έδωσε την εβδομαδιαία  επισκόπηση για το νησί της Σάμου η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Για το διάστημα 16 – 22 Ιουλ 2018 αναφέρει ότι στο νησί βρίσκονται περίπου 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τους ανεβάζει στους 3.836 με ημερομηνία 25/07. Αναλυτικά η επισκόπηση της Υ.Α.:

Αφίξεις

Αυτή την εβδομάδα, 52 άνθρωποι έφτασαν στη Σάμο, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση συγκριτικά με τις 29 αφίξεις της προηγούμενης εβδομάδας και μία μείωση συγκριτικά με τις 102 αφίξεις του προηγούμενου έτους της ίδιας περιόδου. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων αυτή την εβδομάδα είναι 7, ενώ 4 ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Πληθυσμός στο νησί

Στη Σάμο, βρίσκονται περίπου 3,000 πρόσφυγες και μετανάστες. Η πλειονότητα του πληθυσμού στη Σάμο είναι από τη Συρία (33%), το Ιράκ (22%) και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (9%). Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 23% του πληθυσμού και τα παιδιά το 28% εκ των οποίων περίπου 7 από τα 10 είναι κάτω των 12 ετών. Περίπου το 15% όλων των παιδιών είναι ασυνόδευτα, η πλειοψηφία των οποίων είναι από τη Συρία και το Ιράκ. Το 45% του πληθυσμού είναι άντρες μεταξύ 18 και 39 ετών. Επίσης από το Καμερούν (8%) και λοιποί (28%)

Πληθυσμός ανά τοποθεσία

2.565 (90%) στο κέντρο υποδοχής στο Βαθύ, 246 (9%) στο πρόγραμμα στέγασης Υ.Α. και 51 (2%) Λοιποί.

Αφίξεις μέσω θαλάσσης

Αυτή την εβδομάδα, 621 άνθρωποι έφτασαν σε άλλα νησιά του Αιγαίου, η πλειονότητα των οποίων έφτασαν στη Λέσβο. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων σε όλα τα νησιά ήταν 96, συμπεριλαμβανομένου και της Σάμου.

Αναχωρήσεις προς την Ενδοχώρα

Αυτή την εβδομάδα, 83 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τη Σάμο προς την ενδοχώρα, έπειτα από την άδεια των αρχών. Από αυτούς, 55 (66%) μεταφέρθηκαν – με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας – σε κρατικές δομές φιλοξενίας και σε διαμερίσματα υπό τη διαχείριση της Ύπατης Αρμοστείας στην ενδοχώρα.

00katastasi26Ioul

00Charisma01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »