Στους 3.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο για την Ύπατη Αρμοστεία. Στους 3.836 για το Υπουργείο με ημερομηνία 01/07

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

Στη δημοσιότητα έδωσε την εβδομαδιαία  επισκόπηση για το νησί της Σάμου η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Για το διάστημα 25 Ιουν – 1 Ιουλ 2018 αναφέρει ότι στο νησί βρίσκονται 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τους ανεβάζει στους 3.836 (01/07), ενώ πάντα σύμφωνα με το Υπουργείο ο αριθμός των προσφύγων – μεταναστών ανέρχεται στους 3.857 με ημερομηνία 04/07. Αναλυτικά η επισκόπηση της Υ.Α.:

Αφίξεις

Αυτή την εβδομάδα, 111 άνθρωποι έφτασαν στη Σάμο, αντιπροσωπεύοντας μια μείωση συγκριτικά με τις 298 αφίξεις της προηγούμενης εβδομάδας και τις 142 αφίξεις του προηγούμενου έτους της ίδιας περιόδου. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων αυτή την εβδομάδα είναι 16, ενώ 43 ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Πληθυσμός στο νησί

Στη Σάμο, βρίσκονται 3,000 πρόσφυγες και μετανάστες. Η πλειονότητα του πληθυσμού στη Σάμο είναι από τη Συρία (33%), το Ιράκ (22%) και το Καμερούν (9%), Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (95) και Λοιποί (28%)

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 24% του πληθυσμού και τα παιδιά το 27% εκ των οποίων περίπου 7 από τα 10 είναι κάτω των 12 ετών.
Περίπου το 14% όλων των παιδιών είναι ασυνόδευτα, η πλειοψηφία των οποίων είναι από τη Συρία και το Αφγανιστάν.
Το 45% του πληθυσμού είναι άντρες μεταξύ 18 και 39 ετών.

Πληθυσμός ανά τοποθεσία

2.570 (90%) στο κέντρο υποδοχής στο Βαθύ, 243 (85) στο πρόγραμμα στέγασης Υ.Α. και 48 (2%) Λοιποί.

Αφίξεις μέσω θαλάσσης

Αυτή την εβδομάδα, 495 άνθρωποι έφτασαν σε άλλα νησιά του Αιγαίου, η πλειονότητα των οποίων έφτασαν στη Λέσβο. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων σε όλα τα νησιά ήταν 87, συμπεριλαμβανομένου και της Σάμου.

Αναχωρήσεις προς την Ενδοχώρα

Αυτή την εβδομάδα, 96 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τη Σάμο προς την ενδοχώρα, έπειτα από την άδεια των αρχών. Από αυτούς, 65 (68%) μεταφέρθηκαν – με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας – σε κρατικές δομές φιλοξενίας και σε διαμερίσματα υπό τη διαχείριση της Ύπατης Αρμοστείας στην ενδοχώρα.

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »