Στο Μόντρεαλ του Καναδά Σαμιακή αντιπροσωπεία για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ, µε την από 21/12/2017 πρόσκλησή της, καλεί τον ∆ήµο Σάµου να συµµετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Οι προγραµματισµένες εκδηλώσεις έχουν ως ακολούθως σύμφωνα με τα όσα έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια» του Δήμου Σάμου:

Την Παρασκευή 23/03/2018: Επίσηµο ∆είπνο στην Αίθουσα δεξιώσεων του Ελληνικού Κοινοτικού Κέντρου, «Αδριανός Μάρης». Το Σάββατο 24/03/2018: Κατάθεση Στεφάνου στο Μνηµείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Την Κυριακή 25/03/2018: Επίσηµη ∆οξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισµού της Θεοτόκου, Παρέλαση, (στην οποία αναµένεται να συµµετάσχουν 3.000 άτοµα, θα λάβει µέρος το αντιπροσωπευτικό χορευτικό συγκρότηµα από τη Σάµο και θα προσελκύσει περίπου 50.000 θεατές, σύµφωνα µε τους διοργανωτές) και δεξίωση σε συνεργασία µε το Ελληνικό Προξενείο.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Σαµίων του Μόντρεαλ, «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», δια της Προέδρου του, προσκαλεί την αντιπροσωπεία του ∆ήµου Σάµου στην 54η εκδήλωση που θα λάβει χώρα το Σάββατο 24/03/2018, µε τη συµµετοχή του χορευτικού συγκροτήµατος από τη Σάµο. Η πρόσκληση των οµογενών µας της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, µετά την επιτυχή επίσκεψη και τις συνεχείς επαφές νέων ανθρώπων που διατηρούν τις παραδόσεις και προάγουν τον πολιτισµό αποτελούν µία πρόταση στην οποία οφείλουµε να ανταποκριθούµε και µια ευκαιρία που οφείλουµε να αξιοποιήσουµε.

Η σύσφιγξη των σχέσεων µε την οµογένεια, και ιδιαιτέρως βέβαια µε την ισχυρή Σαµιακή κοινότητα, είναι ζωτική προτεραιότητα. Εξάλλου, η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρµας του Ψηφιακού Κέντρου Απόδηµων Σαµίων που υλοποιήθηκε σε συνεργασία µε το Πανεπιστήµιο Αιγαίου – Τµήµα Μηχανικών και Πληροφοριακών Συστηµάτων, Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστηµάτων αποτελεί την πρώτη προσέγγιση των συµπατριωτών µας που δεν θέλουµε να χάσουµε.

Έχει στρατηγική σηµασία για την προβολή του brandname Σάµος διεθνώς, για την τουριστική αναβάθµιση του νησιού µας, καθώς και για την διερεύνηση δυνατοτήτων προσέλκυσης του ενδιαφέροντος για την επανασύνδεση των οµογενών µε τα χωριά καταγωγής και τις µικρές επενδύσεις που µπορούν να κάνουν. Στα πλαίσια των συναντήσεων κατά την διάρκεια της παραµονής της αντιπροσωπείας στο Μόντρεαλ, µε τους οµογενείς θα εξεταστεί η διοργάνωση στη Σάµο, ενός µεγάλου οµογενειακού Συνεδρίου, που θα τονώσει τουριστικά και όχι µόνο την τοπική οικονοµία.

Στις συναντήσεις µε τους Καναδούς επισήµους και ιδίως µε την ∆ηµοτική Αρχή του Μόντρεαλ, θα εξεταστεί η δυνατότητα της µεταξύ µας συνεργασίας και µεταφοράς τεχνογνωσίας.

Με τον τρόπο αυτό τίθενται στέρεες βάσεις για τη στρατηγική προβολής του νησιού µας, µε αναβαθµισµένους στόχους και προδιαγραφές.

Κατόπιν των ανωτέρω προτείνεται η αποδοχή των προσκλήσεων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ καθώς και του Συλλόγου Σαµίων του Μόντρεαλ, «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» µε την αποστολή δεκαπενταµελούς αντιπροσωπείας, απαρτιζόµενη από 12 εκπροσώπους Πολιτιστικών-Χορευτικών συλλόγων της Σάµου (επίσηµους χοροδιδάσκαλους και µέλη χορευτικών συλλόγων) και τρεις αιρετούς κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης αποστολής στη Νέα Υόρκη το 2016.

Η αποστολή θα αναχωρήσει από την Σάµο στις 22/03/2018 και θα επιστρέψει στις 27/03/2018 και δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισµό του ∆ήµου Σάµου.

Τα έξοδα για την µετακίνηση και την διαµονή της αντιπροσωπείας (εισιτήρια, διανυκτερεύσεις, µεταφορά κτλ) θα καλυφθούν από γνωστή Σαµιακή Οικογένεια µε δραστηριότητα στο εξωτερικό και µε δεσµούς µε την οµογένεια. Συνεπώς δεν θα υπάρξει οικονοµική επιβάρυνση του ∆ήµου Σάµου σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Σχετικό ρεπορτάζ του Samostoday μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου στις 15 Φεβρουαρίου 2018

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, δηλαδή στο «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή

Περισσότερα »
2η συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Καρλοβάσου στο μπάσκετ

Δύσκολη αποστολή για το Καρλόβασι στη Μύκονο. Σκέψεις για την αναστολή των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ λόγω κορονοϊού

Για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, το Καρλόβασι βρίσκεται ήδη στη Μύκονο, όπου την Παρασκευή (30/10) στις 14:30

Περισσότερα »
Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου, πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα (29 Οκτωβρίου 2020) στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Ειδικότερα, στη Λέσβο ορκίστηκαν

Περισσότερα »