Στο επόμενο διήμερο οι επίσημες ανακοινώσεις για τα νέα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

O Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος στο τέλος της συνεδρίασης του ΣΟΠΠ κι έπειτα από ερωτήσεις, αναφέρθηκε στα προβλήματα που ενδεχομένως να υπάρξουν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από τις πρόσφατες συγχωνεύσεις των ναυτιλιακών εταιρειών. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Εμείς από πολύ νωρίς και σύμφωνα με τη δήλωση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου στη συνεδρίαση του ΣΑΣ, παρουσιάσαμε το πρόβλημα που πιθανόν θα υπήρχε. Τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με τις εξελίξεις που έχουμε δει και όταν αυτές επίσημα θα ανακοινωθούν, νομίζω είναι θετικές. Βλέπουμε δηλαδή ότι θα υπάρχει αναπλήρωση του «Νήσος Ρόδος» που έφυγε από τη γραμμή μας, καθώς επίσης και μερική αναπλήρωση των δρομολογίων της Blue Star που αποχώρησε. Φαντάζομαι ότι στο επόμενο διάστημα, τις επόμενες ημέρες, αυτά θα είναι αποτυπωμένα σε χαρτί και τα πράγματα ομαλοποιούνται.

Από τις τρείς γραμμές που είχαμε και αποχώρησαν, η μία θα παραμείνει. Η μία κάθε Πέμπτη απ’ ευθείας από τον Πειραιά για το Βαθύ και επιστροφή κάθε Παρασκευή το βράδυ με το Blue Star και επίσης προστίθενται δρομολόγια με αξιόπλοα πλοία τα οποία θα μπορέσουν να καλύψουν σε μεγάλο βαθμό τα νησιά του Νομού. Έχουμε μια ακόμα ανησυχία για τον Άγιο Κήρυκο. Όσο αφορά τους Φούρνους τα δρομολόγια είναι επαρκέστατα. Θα υπάρξει πρώτη φορά απ’ ευθείας δρομολόγιο από Πειραιά για Φούρνους και όσο αφορά το Βαθύ της Σάμου θα υπάρχουν τέσσερα δρομολόγια με αξιόπλοα πλοία και με τα καλύτερα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο. Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στο επόμενο διήμερο».

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »