Στις βουνοκορφές του Κέρκη , έγινε η εκδήλωση για τον ηρωϊκό τρίχρονο αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου

ΠE Σάμου: Δωρεάν πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης και ενημέρωσης των αγροτών

Πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Σάμου , πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή 29-7-2018 η Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ και η ΚΟΒ Μαραθοκάμπου, στη θέση «Ξυνιάς» του Κέρκη μια από τις βουνοκορφές του Κέρκη που έμειναν θρυλικές από τις μάχες που έδωσε εκεί ο ΔΣΣ.

Στην εκδήλωση κατέθεσε στεφάνι και απεύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος του παραρτήματος Σάμου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κούλα Καραμηνά –Πόθου, η οποία με στίχους του κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου υπογράμμισε ότι ο αγώνας του ΔΣΕ άφησε παρακαταθήκες ανεξίτηλες για τις επόμενες γενιές.

Την ανάγκη η νεολαία να μάθει την ιστορία του επαναστατικού κινήματος και να παραδειγματιστεί από τη φλόγα και τη πίστη στα σοσιαλιστικά ιδανικά, των νέων που αποτέλεσαν την πλειοψηφία των μαχητών – μαχητριών του ΔΣΕ, τόνισε ο Γιώργος Χατζησταύρου μέλος του Τ.Σ Σάμου της ΚΝΕ.

Το στεφάνι της ΚΟΒ Μαραθοκάμπου κατέθεσε η Φιλιώ Μακρή.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Τζίχας μέλος του γραφείου της Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ, που αναφέρθηκε στον ηρωϊκό αγώνα του Δ.Σ. Σάμου τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Σήμερα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και 71 χρόνια από την εποποιϊα του ΔΣΕ, από εδώ πάνω, σε μια από τις αδούλωτες βουνοκορφές των Σαμιώτικων βουνών, εδώ που γράφτηκε η ιστορία, τα πιο λαμπρά κατορθώματα του Δημοκρατικού Στρατού της Σάμου, αντλούμε διδάγματα και δύναμη: Από την κορυφαία μορφή ταξικής πάλης στην Ελλάδα τον 20ο αιώνα. Απο τον ηρωϊκό – αντιιμπεριαλιστικό και διεθνιστικό αγώνα του ΔΣΕ. Από το Τάγμα θυσίας της Σάμου, που ανέτρεψε όλα τα στρατιωτικά δεδομένα και δόγματα, που δίδαξε ήθος και ηρωϊσμό και αγκαλιάστηκε από το Σαμιώτικο λαό, διαλύοντας το μύθο του ξενοκίνητου, σε ένα νησί χωρίς δυνατότητα ανεφοδιασμού και ενίσχυσης από οπουδήποτε αλλού».

00KKEKerki02

Αναφερόμενος συνολικά στον αγώνα του ΔΣΕ, υπογράμμισε ότι «ο τρίχρονος αγώνας του λαϊκού στρατού, του ΔΣΕ στηρίχθηκε στην εμπειρία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και ήταν αγώνας δίκαιος, ηρωικός, μεγαλειώδης και αναγκαίος. Αγώνας που απέδειξε ότι τα λάθη του ΚΚΕ που βρέθηκε εκείνη την περίοδο υπό την επίδραση των αντιφάσεων και αδυναμιών της στρατηγικής του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και της δικής του αναπόφευκτα, δεν οφείλονταν σε πρόθεση συμβιβασμού και ενσωμάτωσης. Η διεξαγωγή του με την καθοδήγηση του ΚΚΕ έσωσε την τιμή του λαού και του Κόμματος. Παράλληλα, είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι οι κοινωνικές αντιθέσεις δεν χωράνε στα ιδεολογήματα της λεγόμενης «εθνικής ομοψυχίας» και της κατάργησης των ταξικών διαχωριστικών γραμμών. Ότι η μεγαλύτερη ουτοπία είναι οι όποιες μεταβατικές κυβερνήσεις που υποτίθεται οδηγούν στο σοσιαλισμό ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν όχημα ενσωμάτωσης και αφοπλισμού του εργατικού επαναστατικού κινήματος.

Η ιστορία του Κόμματός μας αλλά και συνολικά του διεθνούς επαναστατικού κινήματος, διδάσκει ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή κυβέρνηση, όποια ονομασία και αν έχει και οποιοδήποτε κόμμα και αν συμμετέχει σε αυτήν, εφόσον η πολιτική εξουσία, τα μέσα παραγωγής και όλος ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη βρίσκονται στα χέρια των καπιταλιστών, εφόσον η Ελλάδα συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Σήμερα 71 χρόνια μετά την εποποιϊα του ΔΣΕ, η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης και οργάνωσης της κοινωνίας, αποκαλύφθηκε ακόμη μια φορά, με τον πλέον τραγικό τρόπο στις πρόσφατες πυρκαγιές ιδιαίτερα αυτής στην Ανατολική Αττική. Εκατόμβη νεκρών 20 μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας από μια πολιτική που δεν ακούει κουβέντα και δεν κάνει τίποτα για τις λαϊκές ανάγκες, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών. Που δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για έργα πυροπροστασίας αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης. Αντίθετα κατευθύνει όλους τους πόρους του κρατικού προϋπολογισμού που βγαίνουν από το αίμα του λαού, στα μονοπώλια και στους επιχειρηματικούς ομίλους για την περιβόητη ανάπτυξη που προπαγανδίζει ο Τσίπρας στις διάφορες φιέστες ανά την Ελλάδα.

00KKEKerki03

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που πλήγηκαν, πολλοί ανεπανόρθωτα αφού έχασαν ότι είχαν και δεν είχαν. Πρώτα απ’ όλα τους δικούς τους ανθρώπους.

Το ΚΚΕ, έμπειρο και διδαγμένο, φιλοδοξεί και μπορεί να γίνει ο φάρος της νέας και νικηφόρας ταξικής αναμέτρησης για το σοσιαλισμό, που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίος, επίκαιρος και ρεαλιστικός».

00Navagos

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος. Μεγάλο

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Πρώτο «καμπανάκι» ΕΟΔΥ -2 νεκροί & 97 νέα κρούσματα το τετραήμερο. ΠΟΥ: Η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι διασωληνωμένοι – 2.186 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ

Περισσότερα »