Στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 αρχίζει και επίσημα η σύνταξη του Δασικού Χάρτη της Σάμου και της Ικαρίας

Φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια: Ομιλία με τον καθηγητή κ. Δημήτρη Νανόπουλο «Η προέλευση των Φυσικών Νόμων»

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της αναδόχου εταιρίας και του Εθνικού Κτηματολογίου. Η σύμβαση είναι διάρκειας 18 μηνών και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε τρία στάδια τμηματικά.

Ο Δασικός Χάρτης αποτελεί το θεσμικό εκείνο εργαλείο που οριοθετεί την μορφή κάλυψης μια έκτασης σε σχέση με δυο χρονικές περιόδους μέσω φωτοερμηνείας ήτοι το 1945 και σήμερα δηλ. χαρακτηρίζει μία έκταση ως Δασική, Χορτολιβαδική, Αγροτική.

Αφορά όλες τις εκτάσεις είτε είναι ιδιωτικές , είτε δημόσιες , είτε των ΟΤΑ κλπ.

Μετά την σύνταξη από τον Ανάδοχο ακολουθεί η θεώρηση του Δασικού Χάρτη από την τοπική Δασική Υπηρεσία και στην συνέχεια γίνεται η ανάρτησή του για ενημέρωση και ενέργεια των πολιτών και των φορέων που έχουν η κατέχουν ιδιοκτησίες .

Η διαδικασία αυτή θεωρείται πολύ σημαντική για όλες τις ιδιοκτησίες , με δεδομένο ότι αυτός ο χαρακτήρας που θα πάρουνε θα συνοδεύει τις εκτάσεις σε όλες τις διοικητικές πράξεις που θα κάνουν οι ιδιοκτήτες τους, δηλ. κληρονομιά, γονική παροχή, μεταβίβαση , πώληση, αγορά , ενοικίαση , αξιοποίηση κλπ.

Από την γραμματεία της ΟΜΙΚΡΟΝ ΑΕ

Τηλ. 2310/865153

Fax : 2310/865183

e-mail : info@omikron-sa.gr

00CharismaLogo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιώργος Ελευθερόγλου: «Θέλω το νησί μου, θέλω τη ζωή μου»

Δημοσιεύθηκε η Κ.Υ.Α των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, για τις αποζημιώσεις από ζημιές από τους διαμένοντες στις μονάδες φιλοξενίας

Δημοσιεύθηκε η με αριθ. 15785/23-12-2020 (ΦΕΚ Β΄5722) Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, με την οποία χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου,

Περισσότερα »