Στην τουριστική έκθεση “Philoxenia 2016” συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε με περίπτερο στην 32η Διεθνή Τουριστική έκθεση “Philoxenia 2016” που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου. Σκοπός της εν λόγω συμμετοχής ήταν η παρουσίαση και προώθηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου, τόσο στην εσωτερική τουριστική αγορά, όσο και στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα επαγγελματικών συναντήσεων (b2b) από τη Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας κα. Αγγελική Πολυτάκη και την υπάλληλο του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χίου κ. Δέσποινα Μενή. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με 35 tour operators και τουριστικούς πράκτορες από τις εξής χώρες: Ολλανδία, Γερμανία, Τουρκία, Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Βέλγιο, Ουκρανία, Ισπανία, Λιθουανία, Ινδία, Ρωσία, Γαλλία, Κύπρος, Νορβηγία και Λίβανος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε για νέους, τουριστικά μη κορεσμένους προορισμούς, για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και κυρίως για δραστηριότητες (activities), καθώς επίσης για τα τοπικά προϊόντα των νησιών και τη γαστρονομία τους. Τα στοιχεία επαφών από τις συναντήσεις θα σταλούν από τη Διεύθυνση Τουρισμού σε όλους τους φορείς τουρισμού των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου παρευρέθησαν εκπρόσωποι των Δήμων Σάμου και Χίου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, του τουριστικού συλλόγου Θέρμων Ικαρίας, καθώς και επαγγελματίες όλων των νησιών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με τουριστικούς επαγγελματίες του εσωτερικού και του εξωτερικού. Στην έκθεση συμμετείχε με ξεχωριστό περίπτερο ο Δήμος Λήμνου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »