Στην πρώτη δεκάδα από 2.247 Ευρωπαϊκές πόλεις ο Δήμος Σάμου

Στην τελική Ευρωπαϊκή δεκάδα για το διαγωνιστικό μέρος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας επελέγη ο Δήμος Σάμου !!! Στο διαγωνιστικό μέρος του θεσμού αξιολογείται η τεχνική αναφορά των πόλεων – περιοχών που συμμετέχουν, η πρωτοτυπία των εκδηλώσεων, η συμμετοχή, το όραμα αλλά και η ενεργοποίηση θεσμών και τοπικής κοινωνίας. Με βάση την τεχνική αναφορά εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής επιτροπής αξιολόγησαν τις εκατοντάδες πόλεις που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό μέρος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας προκειμένου να επιλεγεί η τελική δεκάδα. Η Σάμος είναι ο μοναδικός Ελληνικός τόπος (νησί) που επελέγη!!!

00EvdomadaKinhtikotitas01

Στους φιναλίστ της τελικής δεκάδας με αλφαβητική σειρά, οι:

Białystok (Πολωνία)

Kruševac (Σερβία)

Lisboa (Πορτογαλία)

Malmo (Σουηδία )

Palma (Ισπανία)

Prague (Τσεχία)

SAMOS (Ελλάδα)

Ckoπje (Π.Γ.Δ.Μ.)

Sofia (Βουλγαρία)

Valencia (Ισπανία)

00EvdomadaKinhtikotitas03

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι παραπάνω πόλεις – περιοχές απέδειξαν μέσα από το πρόγραμμά τους ότι διαθέτουν ένα μακροπρόθεσμο όραμα και την βούληση να επενδύσουν στην βιώσιμη κινητικότητα. Στην τελετή βράβευσης στις Βρυξέλλες οι διακριθείσες πόλεις θα συμμετάσχουν με ένα διαφημιστικό πανό με φωτογραφίες από τις δράσεις που υλοποίησαν. Στο πανό της Σάμου επελέγησαν 3 φωτογραφίες που είναι των: Νίκου Τσούλου, Γιάννη Παλιοκαστρίτη και Ελεάννας Κωνσταντάκη.

00EvdomadaKinhtikotitas04

Ο Δήμαρχος Σάμου δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια πολύ σπουδαία διάκριση που τοποθετεί τη Σάμο στην κορυφή των συμμετοχών. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εθελοντές, τις ομάδες, συλλόγους και οργανώσεις που συμμετείχαν με κέφι και ωραίες ιδέες στην δεύτερη αυτή συμμετοχή της Σάμου. Καταφέραμε να επιλεγούμε στην τελική ευρωπαϊκή δεκάδα ανάμεσα σε πόλεις ¨μεγαθήρια¨, πρωτεύουσες κρατών. Είμαστε το μόνο νησί της Ευρώπης που βραβεύεται. Να αναφέρουμε ότι στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας το 2016 συμμετείχαν συνολικά 51 χώρες και 2.427 πόλεις! Ένας μικρός τόπος, όπως η Σάμος, απέδειξε ότι μπορεί να επιτυγχάνει υψηλούς στόχους, όταν επενδύει στην εξωστρέφεια, την σκληρή δουλειά και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Ευχαριστώ όλους! Η Σάμος μας μπορεί και πρέπει να πάει μπροστά! Η βράβευσή μας, αποτελεί και μια έμπρακτη αναγνώριση της νησιωτικότητας, οι βασικές αρχές υλοποίησης της οποίας, είναι καλό να εφαρμοστούν σε όλη την Νησιωτική Ευρώπη ».

00EvdomadaKinhtikotitas05

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »