Στην παλιά Νομαρχία Σάμου η μετεγκατάσταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου

Ξεκινούν τα μαθήματα από τον Σύλλογο Γυναικών Πύργου Σάμου «Η Κυβέλη»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (11/10) απόγευμα, συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου. Εκεί ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Δερμετζόγλου εκτός από κάποια διαδικαστικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία του συλλόγου, αναφέρθηκε και στα δύο θέματα που εδώ και καιρό απασχολούν τη λειτουργία του σχολείου.

Για το θέμα της μετεγκατάστασης του σχολείου

Ο κ. Κώστας Δερμεντζόγλου είπε: «Έπρεπε να γίνουν εργασίες δομικές και να προστεθούν αίθουσες στο τωρινό κτίριο. Το έργο είναι μεγάλο και υψηλό το χρηματικό ποσό. Ο Δήμος Σάμου είναι υπεύθυνος για τις σχολικές δομές. Σ’ ένα μήνα περίπου θα ξεκινήσουν τα έργα στο σχολείο μας. Η μετεγκατάσταση του σχολείου μας για όσο χρόνο θα διαρκέσουν τα έργα, θα γίνει στο κτίριο της παλιάς Νομαρχίας Σάμου, απέναντι από το ΙΚΑ, έπειτα από συζητήσεις που έγιναν με τον Δήμο Σάμου. 

Οι αίθουσες στο τωρινό σχολείο μας είναι 14 + 1 βιβλιοθήκη, ενώ στην παλιά Νομαρχία είναι 8, αλλά με κάποια διαρρύθμιση που θα γίνει, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και άλλες αίθουσες. Υπάρχει όμως και η εναλλακτική λύση τοποθέτησης 2-4 κοντέϊνερς στο χώρο του πάργκινκ δίπλα στην παλιά Νομαρχία, αλλά είναι θέμα που θα το μελετήσουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου».

Στο σημείο αυτό υπήρξε μια μικρή αντιπαράθεση αν θα έπρεπε τα κοντέϊνερς να τα δώσει η Ύπατη Αρμοστεία (όπως προθυμοποιήθηκε) ή να τοποθετήσει ο Δήμος τα δικά του. Ομόφωνα οι παρευρισκόμενοι στη συγκέντρωση είπαν ότι θα ήθελαν ο Δήμος Σάμου να τοποθετήσει τα δικά του κοντέϊνερς εφόσον χρειασθεί κάτι τέτοιο.

Για το θέμα των παιδιών προσφύγων – μεταναστών στην τάξη υποδοχής

Ο πρόεδρος του ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων, αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας: «Για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν θα εξετάσουμε τώρα, το σχολείο μας δέχθηκε 17 παιδιά σε δική του τάξη. Από αυτά τα παιδιά 9 περίπου έχουν φύγει και συνέχεια θα γίνεται αυτό. Θα έρχονται και θα φεύγουν. Έχοντας το μεγάλο θέμα της μετεγκατάστασης και της έλλειψης αιθουσών στο νέο κτίριο που θα λειτουργήσει ως σχολείο, υποβάλλαμε πρόταση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, η συγκεκριμένη τάξη υποδοχής να λειτουργήσει προσωρινά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, όπου ήδη υπάρχουν 6 αίθουσες κενές. Όταν επιστρέψουμε και πάλι στο σχολείο μας, θα εξετάσουμε εκ νέου το συγκεκριμένο θέμα».

Τέλος λίγο προτού τελειώσει η συγκέντρωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, έγινε γνωστό ότι από σήμερα Πέμπτη (12/10), ο χώρος πέριξ του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου θα εποπτεύεται από την Ελληνική Αστυνομία, λόγω της γειτνίασης με διαμερίσματα όπου διαμένουν πρόσφυγες – μετανάστες και έχουν παρατηρηθεί κάποιες «μικροενοχλήσεις», αλλά και για ένα θέμα που αφορά την εσωτερική λειτουργία του σχολείου και αντιμετωπίζεται με διακριτικότητα.

Αλέξης Κομνηνός

00TeleionPlus

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »