Στη Χίο ταξίδεψε η Εφηβική Ομάδα του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

Στη Χίο ταξίδεψε η ‘Εφηβική Ομάδα’ του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο γνωριμίας με τη μουσικοχορευτική παράδοση του γειτονικού μας νησιού.

Οι συμμετέχοντες έφηβοι χορευτές του Τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα «Εργαστήρι γνωριμίας με τους χορούς της Χίου» με εισηγητή τον Χιώτη χοροδιδάσκαλο Σαράντο Κοστίδη, αλλά και να γνωρίσουν χορευτές από τον Παγχιακό Όμιλο Μουσικής Παιδείας «Η Αρμονία» και τον Μορφωτικό Σύλλογο Χαλκείου.

00XorosXios02

Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Χίου, στο κέντρο της πόλης, ενώ στη συνέχεια ο Σαμιώτης χοροδιδάσκαλος Μάκης Ευαγγέλου έδωσε το στίγμα της Σαμιώτικης μουσικοχορευτικής παράδοσης, παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από το νησί μας.

Οι συμμετέχοντες Σαμιώτες και Χιώτες στο εργαστήρι αυτό γνωρίστηκαν μεταξύ τους, χόρεψαν, τραγούδησαν, αλλά διασκέδασαν κιόλας το βράδυ του Σαββάτου σε μεγάλο νυχτερινό μαγαζί της Χίου, στους ήχους παραδοσιακής αλλά και μοντέρνας μουσικής.

00XorosXios03

Με τη δράση αυτή ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ έδωσε την ευκαιρία στους Σαμιώτες εφήβους να γνωρίσουν τη μουσικοχορευτική παράδοση της Χίου, το ίδιο το νησί αλλά και να κάνουν νέους φίλους. Επίσης ο ΧΟΡ.Ο.Σ ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με τον Χιώτη χοροδιδάσκαλο μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο το δίκτυο φίλων και συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ συνεχίζει το έργο του στις τέχνες και τον πολιτισμό, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στα μέλη και τους χορευτές του.

Θερμές ευχές για ‘Καλές Γιορτές’, σε όλους.

Εκ του Δ.Σ.

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ 

00XorosXios04

00XorosXios05

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »