Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Θέλω να βλέπω την Ελλάδα που τόσο αγαπώ, να προχωρά και να προοδεύει

Η «Ανατροπή» επισκέφθηκε τα Σκουραίικα

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά o υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Το βιογραφικό του αναφέρει: «Γεννήθηκα το 1985 στον Βύρωνα. Δεκατεσσάρων μηνών διαγιγνώσκομαι με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία σε ένα μάλλον απροετοίμαστο κράτος, αλλά βιώνω μια γεμάτη παιδική και εφηβική ηλικία λόγω της αγαπημένης μου οικογένειας. Έτσι, στις 28 Οκτωβρίου 1999 γίνομαι ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία παρελαύνοντας σημαιοφόρος με το αμαξίδιό μου». Αυτή τη στιγμή είναι επιμελητής με ειδικότητα στην ψυχιατρική στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ .

Οι αντιξοότητες της ζωής τον κάνουν να παλεύει, «όπως παλεύει κάθε σύγχρονος άνθρωπος της γενιάς μου που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ, έχει αναστατωθεί, έχει εγκαταλείψει τη χώρα του και είμαι ένας άνθρωπος που έχει τις ίδιες ανάγκες, ανησυχίες, επιθυμίες που έχει οποιοσδήποτε».

Το 2014 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών και την περίοδο 2013-2015 μετεκπαίδευση στα ζητήματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Το 2014 συν-ιδρύει το i-Living, τον πρώτο ελληνικό οργανισμό ανεξάρτητης διαβίωσης, εκλεγόμενος έκτοτε μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση, που διεκδικεί το δικαίωμα τα άτομα με αναπηρία να έχουν τις ίδιες ανάγκες και προσδοκίες, επιλογές όπως έχει κάθε άνθρωπος.

00Stelios02

Το πρόβλημα μετακίνησης ΑΜΕΑ είναι κάτι που αντιμετωπίζουν καθημερινά καθώς οι κοινωνίες έχουν κατασκευαστεί έτσι, χωρίς το κατάλληλο ενδιαφέρον, για ανθρώπους που για κάποιο λόγο δυσκολεύονται στην κίνηση. Ηλικιωμένοι, αμαξίδια, μητέρες μικρών παιδιών με καροτσάκια, άνθρωποι με μπαστούνια για τυφλούς, αντιμετωπίζουν θέματα καθώς είναι πράγματα που «δεν έχουμε μάθει να τα έχουμε μέσα στην κοινωνία μας, όμως υπάρχουν και δεν έχουμε μάθει να τα αναδεικνύουμε ».

Ο κ. Κυμπουρόπουλος είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, μια απόφαση που πήρε με στόχο να διεκδικήσει όλα τα παραπάνω, καθώς θέλει να βλέπει την Ελλάδα που τόσο αγαπάει, να προχωρά και να προοδεύει. Είναι ο σωστός χρόνος για να ενωθούν δυνάμεις, θέλησης για κάτι καλύτερο που μπορεί να διεκδικηθεί.

«Θέλω η Ευρώπη να γίνει περισσότερο κοινωνική και το κάνω γιατί εγώ είμαι αυτός που πρέπει να αποφασίσω και να πω τι θέλω, δεν μπορώ να το αφήνω στους άλλους. Κατεβαίνω για να κριθώ, αξιολογηθώ και να δω τι μπορώ να κάνω καλύτερο, από τη δικιά μου θέση, από τη δικιά μου θεώρηση».

Νέος άνθρωπος, νέος επιστήμονας με ανάγκη να μιλήσει για την παιδεία, για τις ευπαθείς ομάδες, για τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να φύγουν για μια καλύτερη ζωή, αλλά και για τους νέους που έμειναν να παλέψουν.

00Stelios01

Το θέμα του μεταναστευτικού , όπως είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος, είναι ένα θέμα που θα ασχοληθεί άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η Σάμος αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για τη διαχείριση του και πρέπει να δούμε τη συνολική εικόνα και πως μπορούν να ενταχθούν στην Ευρώπη, ενώ για την υγεία πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία, ενώ μεγάλη σημασία έχει η πρόληψη.

«Μόνο με τη συμμετοχή μπορούμε να δημιουργήσουμε το θεσμό που θέλουμε, η αποχή και η απουσία δημιουργεί την Ευρώπη που θέλουν οι άλλοι».

00VKDMarket

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα