Στάση εργασίας από την ΕΛΜΕ Σάμου με αίτημα την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών

Στάση εργασίας από την ΕΛΜΕ Σάμου με αίτημα την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών

Ανάμεσα στα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της παιδείας στη χώρα μας βρίσκεται και το θέμα της δωρεάν και ασφαλούς μετακίνησης των μαθητριών και μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Ιδιαίτερη έκφραση του προβλήματος αυτού αποτελεί η διακοπή της μεταφοράς των μαθητών στο νησί της Σάμου που ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Ιανουάριου και προς το παρόν είναι άγνωστο πότε θα επιλυθεί.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ανακύπτει το πρόβλημα με αυτή την μορφή. Διακοπές της μεταφοράς των μαθητών βιώσαμε και τα προηγούμενα χρόνια αλλά και την παρούσα σχολική χρονιά, μόλις πριν από περίπου ένα μήνα, οπότε και το πρόβλημα σύμφωνα με τους υπεύθυνους διευθετήθηκε.

Η διακοπή της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών έχει ως αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός μαθητών να μην προσέρχεται στα μαθήματα. Αυτό με τη σειρά του επιβάλλει, για παιδαγωγικούς λόγους που ο καθένας μπορεί να καταλάβει, μια άτυπη «παύση» της προόδου των μαθημάτων. Η κατάσταση αποβαίνει εις βάρος κάθε μαθητή και χτυπάει ακόμη περισσότερο όσους προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα και αγροτικές-ημιορεινές περιοχές.

Η δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση όλων των μαθητών αποτελεί απαρέγκλιτη προϋπόθεση για το δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Δεν τη διαπραγματευόμαστε και απαιτούμε να δοθεί λύση άμεσα, ώστε όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες να επιστρέψουν στα μαθήματά τους κανονικά.

Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να εξετάσουμε ποιος φταίει και ποιος έχει δίκιο. Το μόνο δίκαιο που διακρίνουμε είναι το δικαίωμα των μαθητών να σπουδάζουν χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς τους από τις τσέπες τους για την μεταφορά τους. Απαιτούμε από την πολιτεία να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Προκηρύσσουμε 3ώρη στάση εργασίας την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, από τις 11πμ μέχρι τις 2μμ, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12μμ στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για να απαιτήσουμε τη δωρεάν, ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά όλων των μαθητών.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τα μαθητικά συμβούλια (15μελή, 5μελή) να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην εν λόγω κινητοποίηση και να συμμετέχουν μαζικά.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου

Ο Πρόεδρος

Διαμαντίδης Τάκης 

Ο Γραμματέας

Κατεβάογλου Στέλιος

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, την 14-09-2020 στις περιφερειακές ενότητες Χίου και Σάμου, αλλά και τη Λήμνο και σήμερα (21-09-2020) στη Λέσβο,

Περισσότερα »
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Ν. Μηταράκης: «Μειώσαμε δραστικά τις ροές, υλοποιούμε ουσιαστική αποσυμφόρηση και στα νησιά και στην ενδοχώρα. Δίνουμε έμφαση στις απελάσεις, κλείνουμε δομές αντί να δημιουργούμε νέες»

“Oι υπαίτιοι του εμπρησμού στη Μόρια θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ελληνική Δικαιοσύνη, θα εκτίσουν τις ποινές τους και θα απελαθούν” Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς

Περισσότερα »