Σταμάτης Σεϊρλής: Ευελπιστούμε το χωριό (Άνω Βαθύ) να ξαναλειτουργήσει και να πάρει τα πάνω του, όπως ήταν πριν μερικά χρόνια

Σταμάτης Σεϊρλής: Ευελπιστούμε το χωριό (Άνω Βαθύ) να ξαναλειτουργήσει και να πάρει τα πάνω του, όπως ήταν πριν μερικά χρόνια

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος, κ. Σταμάτης Σεΐρλής.

Κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών συμβουλίων Βαθέος και Σαμίων πραγματοποιήθηκε την 21η Οκτωβρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου στην πλατεία Πυθαγόρα με μοναδικό θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

«Το νέο Hot Spot που γίνεται είναι στα όρια της κοινότητας και αρκετός χώρος καταλαμβάνεται από την κοινότητά μας. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αντίδραση, αυτό που πρέπει να γίνει. Ακόμα όμως είμαστε σε διαβουλεύσεις και συζητήσεις».

Η κύρια θέση της Κοινότητας είναι το κλείσιμο του υπάρχοντος hot spot – καταυλισμού και αντίθετοι στην δημιουργία του νέου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκαν και θέματα καθημερινότητας.

«Το μεταναστευτικό δε παύει να επηρεάζει τη λειτουργία και των δύο κοινοτήτων αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν κοινότητα είναι καταρχήν η καθαριότητα και το θέμα ύδρευσης και αποχέτευσης, από τα μεγαλύτερα που έχουμε. Προσπαθούμε να βάλουμε μία τάξη, αλλά είναι λίγο δύσκολο. Όλα αυτά, πρέπει και οι ίδιοι κάτοικοι να καταλάβουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Προσπαθούμε όσο μπορούμε περισσότερο να τους εξυπηρετούμε και να τους βοηθούμε. Αυτό όμως συνεπάγεται ότι πρέπει να έχουμε και προσωπικό στο Δήμο. Αυτή τη στιγμή πολύ προσωπικό ασχολείται και με την καθαριότητα του hot spot και με την καθαριότητα της πόλης που γίνεται εξαιτίας του προσφυγικού».

Η συνεδρίαση κατέληξε σε ψήφισμα που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ και τοπικά και της Αθήνας αλλά και στους αρμόδιους φορείς.

Η Κοινότητα Άνω Βαθέος που αποτελεί έναν μοναδικό παραδοσιακό οικισμό, με ιστορία και σοκάκια που κρύβουν παρελθόν. Υπάρχουν όμως πολλά παλιά εγκαταλελειμμένα σπίτια που θεωρούνται πλέον επικίνδυνα. Μια πρώτη κίνηση από την Κοινοτική αρχή ήταν προειδοποιητικά χαρτιά όπου κρίθηκε απαραίτητο και ειδοποιήσεις στους ιδιοκτήτες για την αποφυγή ατυχημάτων και δυσάρεστων καταστάσεων.

«Ευελπιστούμε το χωριό να ξαναλειτουργήσει και να πάρει τα πάνω του όπως ήταν πριν μερικά χρόνια. Θέλει όμως και από εμάς κάποιες κινήσεις, να αξιοποιηθούν κάποια σημεία, να καθαριστούν, να φωταγωγηθούν και να πάρει μια άλλη όψη το χωριό». Θα γίνουν κινήσεις μέσα από προγράμματα να γίνουν παρεμβάσεις και ανάδειξη σημείων στο Άνω Βαθύ.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα