Σταμάτης Σεϊρλής: «Δυστυχώς μας έφεραν ανάπτυξη υποβίβασης για το νησί μας και τον τόπο μας»

Σταμάτης Σεϊρλής: «Δυστυχώς μας έφεραν ανάπτυξη υποβίβασης για το νησί μας και τον τόπο μας»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος, Σταμάτης Σεϊρλής.

Όπως φαίνεται η νέα δομή στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ» θα αποτελεί μία υπερδομή άνω των 5.000 ατόμων, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στην περιοχή.

«Δεν συμφωνώ και είμαι αντίθετος κι εγώ και το κοινοτικό συμβούλιο, αλλά νομίζω και όλοι οι κάτοικοι της κοινότητάς μας. Βλέπετε ότι μεγαλώνουμε αρνητικά, δεν πληθαίνει ο πληθυσμός μας ενεργειακά και με σοβαρές δομές.

Άνθρωποι οι οποίοι είναι ξένοι προς εμάς, με διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικών παραδόσεων. Εμείς οι Σαμιώτες είχαμε πει, ανέκαθεν, ότι δεν θέλουμε τέτοια ανάπτυξη , θέλαμε ανάπτυξη διαφορετική. Δυστυχώς μας έφεραν ανάπτυξη υποβίβασης για το νησί μας και τον τόπο μας.

Λυπάμαι πάρα πολύ, δεν συμφωνώ με ό,τι γίνεται, ένα παραπάνω τώρα με το μέτρο της επίταξης που και σήμερα ήρθε μια απόφαση του Υπουργείου ότι προσωρινά αναστέλλεται για να πάμε σε άλλης μορφής διάλογο». Η κυβέρνηση ανέστειλε την επίταξη, ενώ αναμένουν νέες προτάσεις.

«Το σημείο που γίνεται αλλά και το σημείο της επίταξης, είναι στην κοινότητά μας. Καταλαβαίνεται ότι δεχόμαστε πολύ μεγάλη πίεση. Πάμε να καταστρέψουμε ένα χωριό ολόκληρο, μια περιοχή η οποία ήταν παραγωγική, είχαν τα κτήματα τους οι άνθρωποι και καλλιεργούσαν…»

Όπως τόνισε ο κ. Σεϊρλής, υπάρχουν άτομα που ήταν έτοιμοι να ανοίξουν νέες επιχειρήσεις στην περιοχή και βρέθηκαν μπροστά στην επίταξη.

«Αντί να δώσουμε κίνητρα στους Σαμιώτες να καλλιεργήσουν, να αναπτύξουν τον τόπο, τον καταδικάζουμε. Γίνεται επίταξη εν καιρώ ειρήνης;» Με τις αποφάσεις αυτές, καταδικάζουν τα νησιά.  

Ο οικισμός του Άνω Βαθέος, έχει πολλά σπίτια τα οποία έχουν διατεθεί σε ΜΚΟ και μένουν μετανάστες-πρόσφυγες. Πρόσφατα, σε ένα από αυτά, υπήρξε φωτιά που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση.

«Το χωριό του Άνω Βαθέος είναι ένας οικισμός παλιός, με όλες τις ιδιαιτερότητες. Υπάρχουν πάρα πολλά σπίτια που είναι ενωμένα μεταξύ τους και αρκετά είναι εγκαταλελειμμένα, άρα ο κίνδυνος είναι τεράστιος. Σ’ εκείνο το σημείο που ήταν η φωτιά, ευτυχώς πλησίαζαν κοντά, με τις όποιες δυσκολίες, πυροσβεστικά».

Υπάρχουν σημεία που η πρόσβαση είναι ακόμα πιο δύσκολη, όμως όπως δεν μπορεί και ο ίδιος να πει να μην νοικιάζουν τα σπίτια τους, οι ιδιοκτήτες οφείλουν αφού τα νοικιάζουν, να καταλαβαίνουν και να σέβονται τις δυσκολίες που υπάρχουν.

«Αν αυτό τους αρέσει, για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα είναι δική τους ευθύνη. Αλλά όχι να είναι υπαίτιοι αυτοί που θα καταστρέψουν το χωριό. Κρεμόμαστε σε μία φθαρμένη κλωστή, αυτό λέει πάρα πολλά, ελπίζω να μην συμβεί κάτι».

Στην περιοχή είναι νοικιασμένα 16 σπίτια, σπίτια που μένουν ΜΚΟ και μετανάστες-πρόσφυγες.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Λογικό φαβορί η Γρανάδα

Αν υπάρχει ένα αρνητικό στο ποντάρισμα της Γρανάδα στο Europa League, είναι το έλλειμμα ευρωπαϊκής εμπειρίας. Ο μόνος δισταγμός για ισχυρό ποντάρισμα στους Ισπανούς είναι

Περισσότερα »
ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση 7 Οκτώβρη - Απόφαση δικαστηρίου για Χ.Α.

ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ: Μήνυση κατά εργαζομένων του Επαρχείου Ικαρίας, του Προέδρου και της Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Ικαρίας.

Η Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης της φωνής και των διεκδικήσεων των Εργαζομένων της Π.Ε Ικαρίας και

Περισσότερα »