Σταμάτης Φιλιππής: «Το Νοσοκομείο της Σάμου είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας, σε όλα τα τμήματά του»

Σταμάτης Φιλιππής: «Το Νοσοκομείο της Σάμου είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας, σε όλα τα τμήματά του»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε και τηλεφωνικά ο κ. Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος των εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας προέβη πρόσφατα σε δηλώσεις ότι θέλει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας και να δίνεται προτεραιότητα στον ασθενή.

«Το Νοσοκομείο της Σάμου είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας σε όλα τα τμήματά του. Το οποίο πριν μερικές ημέρες το κοινοποιήσαμε και γραπτώς και στον κ. Κικίλια και στην 2η Υγειονομική Υπηρεσίας και στον διοικητή του Νοσοκομείου Νοσοκομείου.

Μ’ ένα προσωπικό κατάκοπο, που έχει να πάρει άδεια κανονική από το 2017, που του χρωστάει η υπηρεσία εκατοντάδες ρεπό, απαιτεί ο κ. Κικίλιας, ή επιθυμεί να μην έχει ουρές. Τα Νοσοκομεία και ιδιαίτερα το Νοσοκομείο το δικό μας λόγω και του μεταναστευτικού και λόγω του ότι είμαστε και σε απομακρυσμένη περιοχή, πρέπει άμεσα να στελεχωθούν με προσωπικό, ανθρώπινο δυναμικό για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί όλος αυτός ο κόσμος».

Καμία στελέχωση όλα αυτά τα χρόνια από το Υπουργείο, παρ’ όλο την αύξηση του πληθυσμού λόγω μεταναστευτικού, ενώ δεν υπάρχει ούτε πρωτοβάθμια φροντίδα. Μεγάλος λόγος για τη γρίπη και άλλες σοβαρές ασθένειες, όμως δεν υπάρχει η απαραίτητη στελέχωση για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα. Η εικόνα αυτή έχει φτάσει στα χέρια του κ. Κικίλια και στην διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ, το έγγραφο με όλα τα προβλήματα, χωρίς όμως να έχουν πάρει απάντηση από πουθενά.

00Giatroi

«Όλα τα τμήματα είναι με ένα άτομο, που δεν ήταν ποτέ άλλοτε σ’ αυτό το βαθμό στελεχωμένα. Η Υπηρεσία οφείλει εκατοντάδες ημέρες κανονικής αδείας και ρεπό στο προσωπικό που δεν μπορεί να το δώσει. Εντάξει, άνθρωποι είμαστε και εμείς, ως πότε!»

Υπάρχουν πολλά ζητήματα και στην πρόσληψη γιατρών, καθώς και η επικουρική θέση δεν βοηθάει στο να δεχτούν να έρθουν γιατροί, ενώ σημαντικό όπως τόνισε κ. Φιλιππής, είναι η προσέλκυση με κίνητρα προς τους γιατρούς ώστε να έρθουν στη Σάμο.  

Την Δευτέρα (24/02) υπάρχει μια συνάντηση φορέων για όλα τα προβλήματα αλλά ιδιαίτερα για το θέμα της παιδιατρικής που ταλανίζει το νοσοκομείο τουλάχιστον ένα χρόνο.   

StathisAndreas 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »