Σταμάτης Φιλιππής: Στο Νοσοκομείο Σάμου γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες απ’ όλο το εργαζόμενο προσωπικό

Σταμάτης Φιλιππής: Στο Νοσοκομείο Σάμου γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες απ’ όλο το εργαζόμενο προσωπικό

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Με συνοπτικές διαδικασίες υλοποιήθηκε η απόφαση πρόσληψης από τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, δώδεκα ατόμων επικουρικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, χρονικής διάρκειας είκοσι τεσσάρων μηνών και ενός επικουρικού ιατρού Μαιευτικής, τριάντα έξι μηνών χρονικής διάρκειας, στο πλαίσιο ενίσχυσης όλων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας από το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού SARS-COV-2. Σε αναμονή όλων των ατόμων βρίσκεται η κατάσταση αυτή την στιγμή, ενώ γίνεται παράλληλα και εκπαίδευση σε ότι έχει σχέση στην χρήση των μέσων ατομικής προστασίας.

«Είναι λίγα τα άτομα, χρειάζεται και παραπέρα ενίσχυση διότι το νοσοκομείο ούτως ή άλλως πριν την επιδημία του κορωνοϊού αλλά και πριν την σοβαρή μεγάλη κρίση του μεταναστευτικού λειτουργούσε ήδη οριακά.

Ήδη ήμασταν σε επίπεδα κάτω από το όρια ασφαλείας, οπότε μπορεί να φανταστεί ο καθένας το πώς πρέπει να ενισχυθεί σήμερα το νοσοκομείο και από νοσηλευτικό προσωπικό, βοηθητικό αλλά και προσωπικό της ιατρικής υπηρεσίας».

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να δουλέψουν και κυρίως τα μέσα ατομικής προστασίας σε όλους τους κλάδους, το νοσοκομείο, στο Κ.Υ και στο ΕΚΑΒ, που είναι σε άθλια κατάσταση.

«Σε περίπτωση πανδημίας φροντίζεις να μην καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Διότι αν καταρρεύσει αυτό φανταστείτε τι μπορεί να γίνει, οπότε πρέπει να λάβει μέτρα για να μπορέσει να το κρατήσει όρθιο γιατί κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να μας ξημερώσει αύριο. Αυτά τα μέτρα είναι το πρώτο και κύριο το έμψυχο ανθρώπινο δυναμικό που θα μπορεί να αντικαταστήσει πιθανόν κάποιους που θα νοσήσουν, κάποιους που θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα και εδώ πέρα να λάβουμε υπόψη μας όλοι, ότι μέσα στο νοσοκομείο υπάρχουν τμήματα που δεν μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν».

Για να λειτουργεί σωστά το νοσοκομείο θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 25 άτομα επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό, 4 μαίες, 5 τραυματιοφορείς και 7 βοηθοί θαλάμου. Το ΤΕΠ αυτή την στιγμή λειτουργεί μόνο για τα επείγοντα αλλά είναι και αυτοί που θα κάνουν το τεστ σε πιθανά κρούσμα, ενώ λειτουργεί για τις χρόνιες παθήσεις και βέβαια ό,τι έκτακτο προκύψει. Τα τεστ γίνονται μόνο αν κριθεί από τον ιατρό ότι είναι απαραίτητο, καθώς υπάρχει έλλειψη. Πολύ θετικό ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορεί να πραγματοποιείται ο έλεγχος και η ανάλυση στο νοσοκομείο Σάμου.

«Υπάρχει μία πίεση ευθύνης του κάθε εργαζόμενου για την ατομική του προστασία και κατά επέκταση για την οικογένεια του και τον υπόλοιπο πληθυσμό και ασθενείς. Εδώ θέλω να τονίσω τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα, με τα μέσα που διαθέτει το νοσοκομείο, όλοι οι εργαζόμενοι και κυρίως η επιτροπή λοιμώξεων που εργάζεται και πέρας του ωραρίου στην κατεύθυνση το να εξασφαλιστούν χώροι που να έχουν πρόσβαση από έξω για την εξέταση περιστατικών».

VKDMarketMegalo

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα