Σταμάτης Φιλιππής: Οι κυβερνώντες έχουν εγκαταλείψει τα νησιά χωρίς να λειτουργεί κανένα σύστημα υγείας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου κ. Σταμάτης Φιλιππής.

Τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου συνεχίζονται και ο σύλλογος διαμαρτύρεται καθώς δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό για την αντιμετώπισή τους. Όπως είπε ο κ. Φιλιππής το Νοσοκομείο δεν είναι σε θέση, λόγω έλλειψης υποδομών, προσωπικού, ειδικοτήτων, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αυξάνονται.

Γενικά τα νησιά δεν μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στα νέα προβλήματα αλλά και στον όγκο των ασθενών που προσέρχονται στο νοσοκομείο, λόγω και των μεταναστών-προσφύγων.

Ευθύνη της κυβέρνησης και της πολιτικής που ασκείται τα προβλήματα, καθώς έχουν υπογράψει τον εγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων στα νησιά, ενώ έχουν εγκαταλείψει τα νησιά χωρίς να λειτουργεί κανένα σύστημα υγείας.

Το τμήμα της παιδιατρικής, δεν λειτουργεί πλέον όπως πρέπει καθώς έχει μείνει με μία παιδίατρο, πράγμα που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα.

«Όσες δάφνες και στολίδια να βάλουμε σε αυτή την μοναδική γιατρό, που έχει απομείνει , δεν μπορεί ν’ ανταπεξέλθει». Γέννες καθημερινά, χειρουργεία, μαιευτική κλινική, επείγοντα περιστατικά, εξωτερικά ιατρεία και νοσηλεία στην παιδιατρική κλινική, ένα άτομο είναι αδύνατον να τα καταφέρει.

«Είμαστε αγανακτισμένοι, είμαστε εξοργισμένοι, ζητάμε εδώ και μέρες συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και τη διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καμία απάντηση δεν έχουμε πάρει. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι για το επόμενο διάστημα για κινητοποιήσεις αλλά και κινητοποιήσεις στην Αθήνα, άσχετα αν δεν μας κλείνει ραντεβού το υπουργείο».

Σε ότι έχει σχέση με τον Βουλευτή της Σάμου, όπως τόνισε ο κ. Φιλιππής, απλά έκανε μια αναφορά προς το Υπουργείο, με βάση την ανακοίνωση του σωματείου για την κατάσταση που υπάρχει στο νοσοκομείο και ειδικότερα για το θέμα των παιδιάτρων.

Ως προς τους μετανάστες-πρόσφυγες, δεν μπορεί να γίνει κανένας σχεδιασμός όσο δεν υπάρχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέσα στο ίδιο το Hotspot, ώστε να υπάρξει συνεργασία με το νοσοκομείο.

«Είναι εγκληματική η στάση τους, είναι εγκληματική η πολιτική που ασκείται και στο μεταναστευτικό και γενικότερα στο δημόσιο σύστημα υγείας».

Στην αυριανή σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο με φορείς, θα παραστούν ως Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και όχι ως Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, όπως ενημέρωσε ο κ. Φιλιππής.

Θα συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους και καλούν όλα τα σωματεία και τον λαό της Σάμου ν’ αντιδράσουν και να ζητήσουν τη στελέχωση του νοσοκομείου και τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, την υγιεινή και ασφάλεια που είναι ανύπαρκτα στο νοσοκομείο.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »