Σταμάτης Φιλιππής: Έλαμψε δια της απουσίας του ο κ. Δημήτρης Σεβαστάκης στη συνάντηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου με τον Υπουργό Υγείας

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου κ. Σταμάτης Φιλιππής.

Την Τετάρτη (13/03) αντιπροσωπεία του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμο, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό. Η συνάντηση αφορούσε τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Σάμου, όπως το κορυφαίο ζήτημα της παιδιατρικής κλινικής και οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων. Ζητήματα εξοπλισμού, κτηριακών εγκαταστάσεων και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας καθώς επίσης και το ζήτημα δημιουργίας  πολυ-ιατρείου  πλήρους στελεχωμένου και εξοπλισμένου μέσα στο HOT SPOT.

Την Πέμπτη (14/03) συμμετείχαν σε πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα που οργάνωσαν δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς .

Η συνάντηση με τον Υπουργό πραγματοποιήθηκε τελικά, καθώς υπήρξε μεγάλη πίεση για μεγάλο χρονικό διάστημα από τους εργαζομένους, τον κόσμο και τα τοπικά ΜΜΕ. Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων εξήγησε στον Υπουργό όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, για το θέμα της παιδιάτρου επιμένουν πως πρέπει να προκηρυχτούν και οι τρεις θέσεις που υπάρχουν. Πήραν την υπόσχεση πως θα προκηρυχτούν άμεσα δύο θέσεις σε θέση διευθυντή και η άλλη μία για επιμελητή. Αν και είχαν ενημερωθεί άπαντες για τη συγκεκριμένη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, μαζί μας ήταν ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ κ. Σταύρος Τάσσος, ενώ ο δικός μας βουλευτής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης έλαμψε δια της απουσίας του.

Για το υπόλοιπο προσωπικό έχει ανακοινωθεί μία προκήρυξη από τον ΑΣΕΠ, η οποία όμως δεν έχει ούτε έναν νοσηλευτή για το Νοσοκομείο της Σάμου.

«Απαιτήσαμε και είπαμε ότι είναι ανάγκη η δημιουργία Πνευμονολογικού τμήματος μέσα στο νοσοκομείο, μιας και νοσηλεύουμε περιστατικά με λοιμώδη νοσήματα και φυματιώσεις».

Το τραγικό που συμβαίνει είναι ότι υπάρχει μία νοσηλεύτρια για 1-2 τμήματα, είναι ένα μεγάλο ζήτημα, καθώς επιβαρύνεται και με το μεταναστευτικό και την έλλειψη άλλων ειδικοτήτων βέβαια που δυσχεραίνουν την όλη κατάσταση.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σταμάτης Φιλιππής: «Το Νοσοκομείο της Σάμου είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας, σε όλα τα τμήματά του»

Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας: Νέα προκήρυξη για 500 μόνιμους γιατρούς – Σε ποιες περιοχές ανοίγουν οι θέσεις

Την πρόσληψη 500 μόνιμων υπαλλήλων στην Υγεία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης πριν από λίγες μέρες. Ειδικότερα, δήλωσε πως τις προσεχείς ημέρες θα

Περισσότερα »
Σχόλιο του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου: Να στελεχωθούν άμεσα με προσλήψεις τα Κέντρα Υγείας σε Βαθύ και Καρλόβασι και να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Eργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, απαιτεί το αυτονόητο, ότι θα έπρεπε ήδη να έχει προετοιμαστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προκειμένου

Περισσότερα »