Σταμάτης Φιλιππής: «Δεν θέλουμε χειροκροτήματα και ηρωισμούς, απλά περιμένουμε από την κυβέρνηση αυτό που δεν έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια»

Σταμάτης Φιλιππής: «Δεν θέλουμε χειροκροτήματα και ηρωισμούς, απλά περιμένουμε από την κυβέρνηση αυτό που δεν έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Γενικότερα προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στα νοσοκομεία όλης της χώρας, καθώς η μη επαρκή στελέχωση και η έλλειψη υλικών απαραιτήτων για την λειτουργία τους συνεχίζεται. Ειδικά εν μέσω κρίσης, το πρόβλημα γίνεται εντονότερο.

«Δυστυχώς επαληθευτήκαμε με τον πιο τραγικό τρόπο για όλα αυτά που λέγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, που δεν μπορούσαμε πραγματικά να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα και τις ανάγκες τις τακτικές των κατοίκων των νησιών μας και των περιστατικών που έρχονται στο νοσοκομείο, πολύ περισσότερο βέβαια και μια κατάσταση πανδημίας. Μπορεί να μην ήταν έτοιμα τα νοσοκομεία της χώρας να δεχτούν μια πανδημία, αλλά δεν ήταν έτοιμα και δεν ήταν σε θέση να εξυπηρετήσουν ουσιαστικά και τα περιστατικά τα τακτικά. Βεβαίως εμάς εδώ πέρα και λόγω του μεταναστευτικού, όλα αυτά που λέγαμε, που δεν είχαν γίνει προσλήψεις, δεν είχαν ληφθεί μέτρα, χειροτερεύουν πολλή περισσότερο την κατάσταση».

Το προσωπικό του νοσοκομείου, προσπαθεί όπως και οι υγειονομικοί όλης της χώρας και όπως αναφέρει «δεν θέλουμε χειροκροτήματα και ηρωισμούς, εμείς την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση την βλέπουμε στο ίδιο το πρόσωπο του ασθενούς, το βλέπουμε στα μάτια τους, απλά περιμένουμε από την κυβέρνηση αυτό που δεν έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια, αυτό που δεν έχει κάνει το τελευταίο διάστημα».

Για την πανδημία, ο κ. Φιλιππής τόνισε την έλλειψη και τεστ για τον Covid-19, ανθρώπινου δυναμικού αλλά και απαραίτητα υλικά για την αντιμετώπιση και πρόληψη της επείγουσας κατάστασης.

«Το Νοσοκομείο της Σάμου λειτουργεί κάτω από το όριο ασφαλείας και χρειάζεται διπλασιασμό του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού για να μπορέσει να ανταπεξέλθει».

Απαραίτητο το Υπουργείο να προμηθεύσει με υλικά τα νοσοκομεία για να μπορούν να λειτουργούν, προσλήψεις προσωπικού και να μην γίνουν απολύσεις σε συμβασιούχους, ειδικά σε φύλαξη και καθαρισμό, καθώς έχουν εκπαιδευτεί για την κατάσταση που επικρατεί. Σημαντικό να δημιουργηθεί ιατρείο στο ΚΥΤ για την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου, έστω την ύστατη στιγμή.  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Επίσκεψη Νότη Μηταράκη στη Σάμο: Οδεύουμε προς νέο αδιέξοδο στο μεταναστευτικό; (video)

Ν. Μηταράκης: «Η χώρα μας δεν ανέχεται την παράνομη μετανάστευση. Στόχος η μηδενική παραμονή μεταναστών σε Έβρο και νησιά»

Την προστασία των συνόρων της χώρας μας με σύννομο τρόπο με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, αλλά και την αποσυμφόρηση των νησιών και όλης της

Περισσότερα »
Νίκος Ζάχαρης: Το ίδιο το Υπουργείο θα έπρεπε να έχει προνοήσει για τους χώρους καραντίνας Covid-19 για τους μετανάστες- πρόσφυγες

Νίκος Ζάχαρης: Το ίδιο το Υπουργείο θα έπρεπε να έχει προνοήσει για τους χώρους καραντίνας Covid-19 για τους μετανάστες- πρόσφυγες

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Ζάχαρης, επικεφαλής του συνδυασμού « Η Σάμος αλλάΖΕΙ». Μεγάλη κουβέντα γίνεται

Περισσότερα »