Σταματία Θωμασούλη: Αναμένουμε τα ψηφίσματα των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τις τάξεις ΔΥΕΠ

Πρόγραμμα 5ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2018 για το Δήμο Σάμου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, κα Σταματία Θωμασούλη.

Με πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος και του 3ου Δημοτικού Σχολείου πόλεως Σάμου και ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων αποφασίστηκε η σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης όλων των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28-01-2019 στο αμφιθέατρο της Π.Ε Σάμου όπου συζητήθηκαν τα μέτρα και οι κινήσεις εναντίον της εκπαίδευσης παιδιών μεταναστών – προσφύγων, εντός των σχολικών μονάδων της πόλης Σάμου.

Τα σώματα των γενικών συνελεύσεων έχουν αποφανθεί ότι στηρίζουν την ίδρυση ενός εκπαιδευτικού φορέα εκτός των σχολικών μονάδων. Υπήρξαν δύο προτάσεις, ήταν το από κοινού ψήφισμα των Δημοτικών σχολείων πόλεως Σάμου και Βαθέος, δηλαδή να λειτουργήσουν τάξεις ΔΥΕΠ, εκτός των ήδη υπαρχόντων σχολικών μονάδων και η δεύτερη ήταν του 2ου Γυμνασίου πόλεως Σάμου, δηλαδή να λειτουργήσουν ΔΥΕΠ εντός των σχολικών μονάδων, αλλά σαφώς να γίνουν οι όποιες αναβαθμίσεις συγκεκριμένων αιθουσών και εγκαταστάσεων. Οι προτάσεις θα σταλούν με e-mail στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων του νησιού, οι Σύλλογοι θα συνεδριάσουν και θα ψηφίσουν την ανάλογη πρόταση.

Αυτό που τόνισε η κα Θωμασούλη, είναι πως την πρότασή τους την υπόγραψαν 300 άτομα με απόφαση γενικών συνελεύσεων. Αναμένουν τη νέα πρόταση που θα τεθεί από το 2ο Γυμνάσιο, μετά τη γενική τους συνέλευση, ώστε να αντικατοπτρίζει τη θέληση όλων των μελών του συλλόγου.

«Το βασικό είναι πως τη δική μας πρόταση την υπόγραψαν γενικές συνελεύσεις και θέλαμε τη στήριξη των λοιπών σχολείων, αν κάποιοι θέλουν να στηρίξουν και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με κοινό στόχο».

Θα μπορούσαν να λειτουργήσουν παραρτήματα των δημοτικών σχολείων, σε συγκεκριμένο χώρο τον οποίο θα μπορούσαν να παραχωρήσουν οι τοπικοί φορείς.

Από το Υπουργείο Παιδείας γίνονται τροποποιήσεις κατά το δοκούν, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν το πρόγραμμα ΔΥΕΠ και την ένταξη των παιδιών στις διάφορες σχολικές μονάδες, παραβλέποντας τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στις σχολικές μονάδες.

Η λύση για λυόμενα, ειδικά στο σχολείο του Άνω Βαθέος δεν είναι εφικτή καθώς δεν επιτρέπεται από τις τεχνικές υπηρεσίες, λόγω ότι επρόκειτο για παραδοσιακό κτίριο. Μια εναλλακτική που έχει τεθεί είναι το κτίριο του ΚΑΕΚ στην Αγία Ειρήνη.

Σήμερα θα γινόταν ο διαγωνισμός για τους μεταφορείς των μαθητών από το ΚΥΤ, όμως τελικά δεν πραγματοποιήθηκε καθώς δεν κατατέθηκαν προτάσεις, όπως ενημέρωσε η κα Θωμασούλη. Τα προβλήματα μεγάλα στις σχολικές μονάδες, τόσο στις κτιριακές εγκαταστάσεις, στο θέμα της πυρασφάλειας και χωρίς πιστοποιητικά καταλληλότητας τα σχολεία του νησιού.

00VKDGROUP

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ανάπτυξη Ελληνικής Σημαίας 104 τ.μ. στον κόλπο της πόλεως Σάμου

Δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων από μαθητές/τριες για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της ειδικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του covid-19 το υπ’ αριθ. 59128/2620/23-10-2020 έγγραφό μας δεν είναι σε ισχύ, οπότε

Περισσότερα »
Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Ολοκληρώθηκαν οι μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων μετά από δύο εβδομάδες εντατικής εργασίας (13-23 Οκτωβρίου). Όπως σας ενημερώσαμε, πραγματοποιήθηκε αυτή η σπουδαία δραστηριότητα την πρώτη εβδομάδα

Περισσότερα »