Σταματάει τις μεταφορές των παιδιών (μαθητών) το ΚΤΕΛ Σάμου

Σταματάει τις μεταφορές των παιδιών (μαθητών) το ΚΤΕΛ Σάμου

Μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα βρίσκονται αντιμέτωποι οι γονείς των παιδιών που μεταφέρονται με τα  λεωφορεία του  ΚΤΕΛ στα κατά τόπους σχολεία  της Σάμου.

Γονείς, οι οποίοι επικοινώνησαν  μαζί μας από απομακρυσμένα Δημοτικά Διαμερίσματα,  μας  ανέφεραν  πως  οι λεωφορειούχοι  τους ενημέρωσαν ότι, από την ερχόμενη εβδομάδα  τα παιδιά θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου, καθώς σταματάει η δωρεάν μεταφορά τους προς όλες  τις σχολικές μονάδες του νησιού.

“Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά χρειάζεται να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα” μας είπε σε επαφή μαζί του ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ κ . Βαγγέλης Χατζηφωτίου.  “Δεν έχουμε μέχρι σήμερα υπογράψει συμβάσεις, δεν γνωρίζουμε πόσα παιδιά μεταφέρουμε και πόσα είναι τα ποσά που θα διατεθούν από την Περιφέρεια για την μεταφορά των παιδιών.

Ήδη κοινοποιήσαμε το σχετικό έγγραφο προς τους υπευθύνους των σχολικών μονάδων, ενώ άκαρπες έχουν  αποβεί οι προσπάθειες μας  για εξεύρεση λύσης μέσω της Αντιπεριφέρειας Σάμου. Στις πλάτες τις δικές μας δεν μπορούν κάποιοι να παίζουν, διότι σε πολλές των περιπτώσεων έχουμε υποστεί έναν κατάφωρο εμπαιγμό και έχουμε χάσει αρκετά χρήματα στο παρελθόν». “Από Δευτέρα λοιπόν” είπε χαρακτηριστικά ο κ.  Χατζηφωτίου “σταματάμε την μεταφορά των παιδιών σε ολόκληρο το νησί”.

Όμως η δωρεάν μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Σχολείο που λειτουργεί, προϋποθέτει την εξασφάλιση της φυσικής παρουσίας όλων των μαθητών και όχι μόνο αυτών που έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν με ίδια μέσα.

Για μια ακόμα φορά και παρά τις διαβεβαιώσεις των “αρμόδιων” που καθησύχαζαν ότι “υπάρχει πλάνο για τις μεταφορές”, και πως “χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή” αποδεικνύεται πως και εφέτος, τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το βάρος της μεταφοράς  θα πέσει στις πλάτες δεκάδων γονέων, αν  δεν βρεθεί η  λύση για τις συμβάσεις των ΚΤΕΛ .

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  από την Αντιπεριφέρεια Σάμου έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και  περιμένουν την έγκριση των ποσών από το αρμόδιο Υπουργείο και προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά στους Λεωφορειούχους, οι οποίοι έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους.

Από εκεί και έπειτα όμως προβάλλει επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων  για να διασφαλιστεί με ασφαλή νόμιμο και μόνιμο τρόπο, η μεταφορά των μαθητών  όλου του νομού, χωρίς να επιβαρύνεται καμία οικογένεια.

Πηγή: http://epikoinonia-samou.blogspot.com/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »