Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης και της ποιότητας νερού στον οικισμό Ποσειδωνίου

Θεατρική Παράσταση για παιδιά από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου "Φάρος"

Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης, αλλά και της ποιότητας νερού, καταγγέλει το ΔΣ του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ποσειδωνίου. Αναλυτικά:

Ενημερώνουμε τα μέλη του συλλόγου μας, αλλά και όλους τους κατοίκους του Ποσειδωνίου, σχετικά με το θέμα της πρόσφατης διακοπής υδροδότησης της περιοχής μας:

Πριν ακόμη της επίσημης σύστασης του σωματείου μας, από τον Φεβρουάριο του 2018, το Δ.Σ. του υπό ίδρυση συλλόγου επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, ενημερώνοντάς τον για σειρά προβλημάτων και θεμάτων γενικότερα του Ποσειδωνίου. Το πρώτο και αξιολογούμενο ως σοβαρότερο θέμα που τέθηκε στον Δήμαρχο, ήταν το πρόβλημα ποιότητας του νερού της περιοχής μας και της ακαταλληλότητάς του λόγω αλάτων και σύστασης γενικότερα, κατά την εκτίμηση του συνόλου των κατοίκων του Ποσειδωνίου.

Ζητήσαμε την όσο το δυνατό γρηγορότερη υδροδότηση του Ποσειδωνίου με νερό καλής ποιότητας, παρόμοιας με αυτής που υπήρχε κατά το παρελθόν και σε κάθε περίπτωση πιστοποιημένου μετά από κατάλληλες εργαστηριακές μετρήσεις. Ζητήσαμε επίσης, προς απόδειξη της απαράδεκτης ποιότητας του υπάρχοντος νερού, να γίνουν εργαστηριακές μετρήσεις σε αυτό άμεσα.
Ο Δήμαρχος τις επόμενες μέρες, μετά από πρόσκληση του Δ.Σ., επισκέφτηκε το Ποσειδώνιο, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο για την ύδρευση Αντιδήμαρχο κ. Πάρη Παπαγεωργίου ενώ ακολούθησε συνάντηση μελών του Δ.Σ. με τον Πρόεδρο Παλαιοκάστρου κ. Γ. Ξαγοράρη.

Για το θέμα υπήρξε στη συνέχεια συνεχή επικοινωνία τόσο με τον Αντιδήμαρχο, όσο και με τον Δήμαρχο και αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις για την σύντομη επίλυση του προβλήματος.
Λίγο πριν την έναρξη της θερινής περιόδου, ενημερωθήκαμε ότι ο δήμος προτίθεται να υδροδοτήσει το Ποσειδώνιο με καλύτερης ποιότητας νερό, τουλάχιστον ισάξιας με αυτήν του νερού της πρωτεύουσας του νησιού. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, περίπου από τις αρχές Ιουλίου 2018, είχαμε την πληροφορία ότι συνεργεία του δήμου ασχολούνται με τεχνικές εργασίες τοποθέτησης σωληνώσεων.
Αιφνιδιαστικά από το Σάββατο 28 Ιουλίου, όπως όλοι διαπιστώσαμε, υπήρξε πλήρης διακοπή υδροδότησης του Ποσειδωνίου. Ακολούθησε σειρά επισκέψεων στο δήμο από μέλη του Δ.Σ. και αμέτρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, κυρίως με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Από την πρώτη στιγμή λαμβάναμε διαβεβαιώσεις περί άμεσης αποκατάστασης της υδροδότησης, πλην όμως αυτό δεν πραγματοποιήθηκε πριν το βράδυ της 31ης Ιουλίου. Ο Αντιδήμαρχος αναγνωρίζοντας τις τεράστιες (ακόμη και επικίνδυνες σε περίπτωση πυρκαγιάς) επιπτώσεις της παντελούς έλλειψης νερού από την περιοχή, πρότεινε από το βράδυ της 30ης Ιουλίου να τροφοδοτήσει κατοικίες και επιχειρήσεις του Ποσειδωνίου με βυτιοφόρο όχημα του δήμου, έως ότου αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα, πρόταση που υλοποιήθηκε τελικά το επόμενο μεσημέρι της 31ης Ιουλίου, λίγες ώρες δηλαδή πριν την αποκατάσταση της συνεχούς υδροδότησης, αργά το βράδυ της 31ης Ιουλίου.

Το Δ.Σ. θα συνεχίσει να προσπαθεί με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, για την οριστική επίλυση του προβλήματος υδροδότησης, συνεργαζόμενο με κάθε αρμόδιο φορέα, διεκδικώντας αυτό που δικαιούται ο κάθε κάτοικος του Ποσειδωνίου, λειτουργώντας βέβαια στα πλαίσια των ορίων της δικαιοδοσίας και αρμοδιοτήτων που μπορεί να έχει ένας πολιτιστικός σύλλογος.

Εκ του Δ.Σ.

Terpsis

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »