Σώσε μια ζωή. Γίνε κι εσύ δότης μυελού των οστών. Ενημέρωση στο κλειστό γυμναστήριο Σάμου

Σημαντικό μήνυμα ελπίδας, το διήμερο (09-10/02), όπου σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σάμου και τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», με τίτλο «Σώσε μια ζωή. Γίνε κι εσύ δότης μυελού των οστών», δόθηκε ενημέρωση και η δυνατότητα εγγραφής νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών και αιμοποιητικών κυττάρων.

00Mielos01

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη καμπάνια προσέλκυσης εθελοντών – δοτών καθώς, ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνει από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα. Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών – αιμοποιητικών κυττάρων είναι μια δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς ένα συγκεκριμένο συνάνθρωπό του στον οποίο χαρίζει πραγματικά τη ζωή.

00Mielos05

Η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων αποτελεί κυριολεκτικά «θεραπεία σωτηρίας» για ασθένειες οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με άλλο τρόπο. Τέτοιες είναι διάφοροι τύποι λευχαιμιών, μυελοδυσπλαστικών συνδρόμων, λεμφωμάτων, η απλαστική αναιμία, κληρονομικές ανοσοανεπάρκειες, μεταβολικά νοσήματα, μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική αναιμία κ.α. (πηγή capital health.gr).

Δυστυχώς η ενημέρωση που υπάρχει είναι ελλιπής, έτσι κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι, ότι είναι κάτι επώδυνο, ότι οι περισσότεροι ασθενείς θα λάβουν μόσχευμα από κάποιο μέλος της οικογένειάς τους, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί ο φόβος στο να γίνει κάποιος εθελοντής. 

00Mielos06

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι το Σαββατοκύριακο (09-10/02), ομάδα από το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Σάμου, όπου ενημέρωνε τους πολίτες που ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Υποστήριξη στη συγκεκριμένη προσπάθεια δήλωσε η ομάδα βόλεϊ του ΑΣ Κέρκη Μαραθοκάμπου, οι ομάδες μπάσκετ Αθλέων – Κούρος – Αναγέννηση – Ηρακλής. Περίπου 2.150 άτομα έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή, ενώ στόχος μέχρι το τέλος του 2019 είναι οι εθελοντές να φτάσουν τον αριθμό 3.000.

00Mielos07

Ο τρόπος για να γίνει κάποιος εθελοντής, είναι απλός και το μόνο που χρειάζεται είναι μια μπατονέτα και λίγο σάλιο που μπορούν να σώσουν μια ζωή. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν Σάμου και την ιστοσελίδα του συλλόγου Όραμα Ελπίδας: http://www.oramaelpidas.gr ή καλώντας στο 210.7775615-6.

«Σώσε μια ζωή. Γίνε κι εσύ δότης μυελού των οστών», ΜΠΟΡΕΙΣ!

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Συνελήφθη ο προπονητής - Μεταφέρεται Αθήνα από Σάμο

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Συνελήφθη ο προπονητής – Μεταφέρεται Αθήνα από Σάμο

H Ασφάλεια Σάμου πέρασε χειροπέδες το πρωί της Κυριακής (24/01) στον προπονητή που κατηγορείται για τον βιασμό αθλήτριας της ιστιοπλοΐας όταν αυτή ήταν 11 χρονών. Ο προπονητής που είχε φύγει από

Περισσότερα »