Σοκολατογλυκό με Samos Nectar (από τη chef Μαρία Εκμεκτσίογλου)

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Πασχαλινή συνάντηση του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών με φοιτητές και σπουδαστές

Πασχαλινή συνάντηση του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών με φοιτητές και σπουδαστές

Συνάντηση μέ φοιτητές καί σπουδαστές Ἀνώτατων καί Ἀνώτερων Σχολῶν εἶχε ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τήν Τετάρτη τῆς Διακαινησίμου 8 Μαΐου στήν Λέσχη Ἀξιωματικῶν (ΛΑΦ) Σάμου.

Με λαμπρότητα η Νέα Τρίτη στο Καρλόβασι

Με λαμπρότητα η Νέα Τρίτη στο Καρλόβασι

Τήν Τρίτη τοῦ Πάσχα (ἢ Νέα Τρίτη) 7 Μαΐου ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Ἱερούργησε στήν αἲθουσα τοῦ πνευματικοῦ κέντρου τοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Κοιμήσεως τῆς

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Σοκολάτα κουβερτούρα, καραμελωμένα φουντούκια, μέλι και βανίλια μαζί με τα λοιπά υλικά της συνταγής για ένα ξεχωριστό σοκολατογλυκό, όπως το εμπνεύστηκε η chef Μαρία Εκμεκτσίογλου για να συνδυαστεί απολαυστικά με το λιαστό Samos Nectar του ΕΟΣ Σάμου.

00GlykoEoss03

Το ιστορικότερο κρασί της Σάμου, ένα κρασί που ταξιδεύει τις αισθήσεις μεταξύ έντονων αρωμάτων αλλά και μιας μεστής γλυκύτητας ώστε να αφήνει ως αίσθηση τη μοναδική ισορροπία και τη μακρά, αξέχαστη επίγευσή του. Ένα κρασί με τέτοια πολυπλοκότητα σε γεύση και αρώματα που ο συνδυασμός του με τη σοκολάτα δεν μπορεί παρά να ανεβάσει στους επτά ουρανούς την απόλαυση!

Η συνταγή αναλυτικά:

Υλικά

•       500 γραμμ. κουβερτούρα

•       200 γραμμ. φρέσκο γάλα

•       200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος

•       2 κ.σ. πετιμέζι ή μέλι

•       1 βανίλια σκόνη ή τους σπόρους από 1 στικ βανίλιας

•       ½ κ. γλ. κόκκινο καυτερό πιπέρι σε σκόνη

Για τη διακόσμηση

•       σαντιγί

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

•       200 γραμμ. φουντούκια

•       200 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη

•       3 κ.σ. νερό

00GlykoEoss04

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα φουντούκια: Στις 3 κ.σ. νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει η ζάχαρη να καραμελώνει. Πριν μαυρίσει, αδειάζουμε τα φουντούκια πάνω σε μαρμάρινη επιφάνεια. Μόλις κρυώσουν, τα σπάμε με έναν πλάστη.

00GlykoEoss02

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σοκολάτα. Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και την κρέμα γάλακτος, χωρίς να τα βράσουμε. Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ρίχνουμε το πετιμέζι ή το μέλι, τη βανίλια (το στικ θα βγάλει περισσότερο άρωμα από τη σκόνη) και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα και σπασμένα φουντούκια. Τα ανακατεύουμε καλά καλά να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε σε μπολ μαζί με σαντιγί.

Επιλέξτε αυτό το εξαίσιο γλυκό για το κλείσιμο της βραδιάς παρέα με ένα ποτήρι υπέροχο Samos Nectar. Η πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων υπόσχεται να γλυκάνει ακόμη περισσότερο την καρδιά σας…

dreams3

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ