Σκληρή ανακοίνωση των Αστυνομικών Σάμου και Βορείου Αιγαίου προς την Εφημερίδα των Συντακτών

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσαν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου και η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου, προς την Εφημερίδα των Συντακτών, όπου λίγες μέρες πριν η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει άρθρα του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Αγγελίδη με τίτλους «Μας χτύπησαν, μας έριξαν στο γκρεμό και μας πυροβόλησαν» και «Πήγες να αυτοκτονήσεις; Συλλαμβάνεσαι και βασανίζεσαι» αντίστοιχα. Αναλυτικά η διαμαρτυρία των Αστυνομικών έχει ως εξής:

Προς: Εφημερίδα των Συντακτών

Με  έκπληξη πληροφορηθήκαμε τα με ημερομηνία 07-03-2017 και 09-03-2017 δημοσιεύματα του κ. Αγγελίδη Δημήτριου στην εφημερίδα σας με τίτλους: «Μας χτύπησαν, μας έριξαν στο γκρεμό και μας πυροβόλησαν» και «Πήγες να αυτοκτονήσεις; Συλλαμβάνεσαι και βασανίζεσαι» αντίστοιχα.

Στα άρθρα αυτά φέρεται να έχει γίνει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δέκτης παραπόνων από τη νεοσύστατη οργάνωση «Advocates Abroad» από αλλοδαπούς υπηκόους Αλγερίας, που φέρονται να εκθέτουν μια σειρά από κατηγορίες, οι οποίες θα έπρεπε να καταγγελθούν στις Αρμόδιες Αρχές, όπως προβλέπεται, για την περαιτέρω διερεύνησή τους.

Από την ανάγνωση των δημοσιευμάτων μένει η αίσθηση, ότι ο κ. Αγγελίδης, ενεργώντας ως επίδοξος δικαστής, καταδίκασε τους αστυνομικούς, θεωρώντας ως αληθή την συγκεκριμένη αναπαράσταση της πραγματικότητας, δίχως περαιτέρω διερεύνηση. Όλες οι φωτογραφίες των άρθρων συνοδεύονται από λεζάντες που αναφέρουν ως βέβαιη την τέλεση πράξεων από αστυνομικούς. Δεν θέλουμε να αναφερθούμε στο τεκμήριο της αθωότητας το οποίο δεν αποτελεί επιλεκτικά ανθρώπινο δικαίωμα κάποιων, αλλά όλων, συμπεριλαμβανόμενων και των αστυνομικών υπαλλήλων. Και τα δύο δημοσιεύματα στοχεύουν τις υπηρεσίες της Αστυνομίας, αλλά και τους αστυνομικούς υπαλλήλους, καθότι απεικονίζουν αφενός δήθεν αστυνομική βία εναντίον προσφύγων και μεταναστών και αφετέρου την παρουσιάζουν ως μία συστηματική και εκτεταμένη πρακτική.

Θεωρούμε ότι οι αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος αστυνομικού προσωπικού  είναι αντίθετες με τη δημοσιογραφική ηθική και δεοντολογία, όμως πέραν του ηθικού μέρους υφίσταται και ένα πραγματικό, ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι και συκοφαντικά στο περιεχόμενο τους.  Με τέτοιου είδους δημοσιεύματα δυσφημείται το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και κατ’ επέκταση καθένας αστυνομικός προσωπικά, προκαλώντας στην κοινωνία ενοχικά και φοβικά σύνδρομα. 

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι εμείς εδώ στην Εσχατιά της Ελλάδος διαχειριζόμαστε εξαιτίας της υπηρεσίας μας ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι τοπικό, είναι έντονα εθνικό και επηρεάζει όλη την Ευρώπη. Απορίας άξιο είναι πως γίνεται οι ίδιοι αστυνομικοί υπάλληλοι οι οποίοι διαχειρίστηκαν με απόλυτη επιτυχία εκατό και πλέον χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών το 2015 και επέδωσαν μαθήματα ανθρωπισμού και επαγγελματισμού, σήμερα να παρουσιάζονται ως ρατσιστές και βασανιστές.

Για όλα τα παραπάνω, απαιτούμε να αποκαταστήσετε άμεσα την αλήθεια με αντίστοιχα δημοσιεύματα αναφέροντας τα πραγματικά περιστατικά και καταγράφοντας αντικειμενικά τις ειδήσεις και στο εξής να μην δέχεστε αβίαστα την αναπαράσταση της όποιας πραγματικότητας. Να είστε βέβαιοι, θα κάνουμε χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός μας εναντίον οποιουδήποτε προσπαθεί να πλήξει την ακεραιότητα των συναδέλφων μας.

                                            Για τα Δ.Σ.

   -Ο-                             -Ο-                                   -Ο-                                         -Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ            ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΙΟΥΡΗΣ ΘΩΜΑΣ   ΝΑΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ    ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »