Σημαντική βράβευση του ΕΟΣ Σάμου από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Για τη συνεισφορά του στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική διαδρομή του τόπου, αλλά και την προσφορά του στο ελληνικό κρασί τιμήθηκε ο  Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου (ΕΟΣ Σάμου) από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

«Μέσω της διάκρισης αυτής, τιμούμε τον ανώνυμο Σαμιώτη Αμπελουργό! Χάρη στη δική του προσπάθειακαι την αμπελοοινικήπαράδοση διατηρήθηκε ανά τους αιώνες ο Σαμιακός Αμπελώνας και η οινοποιητική τέχνη ως πολιτιστική και κοινωνική παρακαταθήκη»τόνισε κατά την απονομή ο πρόεδρος του Ομίλου Unesco,Ιωάννης Μαρωνίτης.

00Eossvravevsi01

Το βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους του ΕΟΣ Σάμου, ο γενικός διευθυντής των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΕΛΑΡΙΩΝ Αναστάσιος Αθανασόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σημασία της ανάπτυξης κοινών δράσεων με το Συνεταιρισμό της Σάμου στα πλαίσια μιας στρατηγικής συμμαχίας που έχει εδραιωθεί από το 2016 και έχει ενισχύσει την εμπορική εξέλιξη του πολυβραβευμένου σαμιώτικου κρασιού καθώς καιτην εμπορία του σε εγχώριες και διεθνείς αγορές.

00Eossvravevsi03

«Ο ΕΟΣ Σάμου αποτελεί μια ισχυρή δύναμη κρούσης της αγοράς του κρασιού! Εκσυγχρονίζεται διαρκώς και επενδύει σε τεχνολογία και τεχνογνωσία συνδυάζοντάς τις αρμονικά με την παράδοση της αμπελοκαλλιέργειας. Το σαμιώτικο κρασί είναι άριστης ποιότητας, πολυβραβευμένο και αναγνωρισμένο διεθνώς καθώς διαθέτει μια από τις παλαιότερες κατοχυρώσεις ελεγχόμενης ονομασίας προέλευσης της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος, παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση.

Η βράβευση αυτή εντασσόταν στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εικοστής επετείου του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων που έχει ως επίκεντρο δράσεων  τον άνθρωπο, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες, δραστηριότητες, ενέργειες και ιδέες γύρω από αυτόν αλλά και τον πολιτισμό.

00Eossvravevsi02

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν την 21 Δεκεμβρίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης ο  Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Περισσότερα »
Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Ανακοίνωση Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με διευκρινήσεις για τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων

Σε συνέχεια της από 02/01/2021 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Τα όπλα θήρας,

Περισσότερα »