Σεβαστάκης (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΘΕΜΑ 104,6: Τα μνημόνια είναι σχεδόν μονόδρομος

«Όταν έχεις μια διατροφική αυτάρκεια 30%, είσαι μια απολύτως εξαρτώμενη οικονομία, άρα είναι περιορισμένος ο πολιτικός ορίζοντας για την ρήξη», ανέφερε ο βουλευτής Σάμου   

Το συμπέρασμα ότι «τα μνημόνια είναι σχεδόν μονόδρομος», διατύπωσε μιλώντας στο «Θέμα 104,6»και τους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη, ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης.
«Έχει αλλάξει η σχέση του κόσμου με το μνημονικό σχεδιασμό, έχει εμπεδωθεί ότι είναι αναπόδραστο και σχεδόν μονόδρομος και έχει φανεί ότι τα μνημόνια αποδίδουν αυτό που θέλουμε. Το πιστοποιητικό κανονικότητας», ανέφερε συγκεκριμένα ο βουλευτής.  
Όπως είπε, πριν το 2015 «δεν είχε δοκιμαστεί η ρήξη, η πλευρά της απείθειας δεν είχε δοκιμαστεί». 

«Τα Ζάππεια του Σαμαρά ήταν ένας σχεδιασμός οικονομικής αντίρρησης, σε σχέση με τα πρώτα μνημόνια», ανέφερε και εξήγησε ότι «η εμπέδωση της πραγματικής ρήξης ήρθε το 2015. Δεν υπήρχε η δοκιμή του άλλου δρόμου μέχρι τότε». 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι «όταν έχεις μια διατροφική αυτάρκεια 30%, είσαι μια απολύτως εξαρτώμενη οικονομία, άρα είναι περιορισμένος ο πολιτικός ορίζοντας για την ρήξη». 
Αναφερόμενος σε παλαιότερη τοποθέτησή του είπε ότι «το 2011 ή το 2012, είχα πει ότι προτείνεις ένα οικονομικό αντάρτικο, αλλά βρες τα σενάρια». Όπως είπε ο βουλευτής, όταν έχει ένα δίλημμα, κάνεις αντάρτικο και κάνεις πλιάτσικο στο super market, εκεί σταματάει το όριο σου. Δεν μπορείς να οδηγήσεις ένα κόσμο σε αυτή την κόλαση».

Ο κ. Σεβαστάκης, τάχθηκε κατά της της επιδοματικής πολιτικής. Όταν ρωτήθηκε ποια είναι η διαφορά της άποψής του με την αντιπολίτευση η οποία διατυπώνει την ίδια ρητορική ανέφερε «η αντιπολίτευση κάνει μια αντιπολίτευση χειροβομβίδας. Το διαχειρίζεται να δείξει πόσο κακός είναι ο άλλος». 
Αναφερόμενος στο θέμα των καζίνο, αν και εξέφρασε την «ιδεολογική» του αντίθεση, είπε ότι «οτιδήποτε δίνει δουλειά, είναι ηθικό, μπορεί να είναι μορφές αποκρουστικής ανάπτυξης, αλλά θέλω δουλειές». 

Πηγή: www.protothema.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »