Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος: «Να εύχεσθε για την πατρίδα και τα ακριτικά μας νησιά που δοκιμάζονται από πολλά μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα»

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος: «Να εύχεσθε για την πατρίδα και τα ακριτικά μας νησιά που δοκιμάζονται από πολλά μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα»

Παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, ιερωμένων, φορέων, αλλά και αρκετών πιστών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου – Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος ευλόγησε και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα της Ιεράς Μητρόπολης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στη Σάμο. Ο Σεβασμιώτατος μετά την κοπή της πίτας, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της Ιεράς Μητρόπολης για το έτος 2019.

«H Εκκλησία παρά τους διωγμούς που υπέστη απέκτησε βαθιές ιστορικές και θεολογικές καταβολές. H Εκκλησία συνέχισε την πορεία της πάντοτε στρατευoμένη αλλά ποτέ στατική «πάντες οι πολεμήσαντες την Εκκλησία απώλοντο, αύτη δε υπέρ των ουρανών αναβέβηκεν» όπως γράφει ο ιερός Χρυσόστομος. Η Εκκλησία μας οδεύει και προοδεύει πάνω στο αίμα των Μαρτύρων, στα λόγια των Ευαγγελιστών, στη σοφία των Αγίων Πατέρων, στη χάρη των Αγίων της. Διαφυλάττει ανόθευτο και αναλλοίωτο το πνευματικό και λατρευτικό της θησαυρό».

Αγαπητοί μου αδελφοί και τέκνα εν Κυρίω αγαπημένα,

Η είσοδός μας στο 2020 είναι «ένα σημείο στην αιωνιότητα», όπως λέει ο Πλάτωνας για τον χρόνο, αλλά αποτελεί για όλους μας μία ακόμη ευκαιρία συζήτησης του θείου ελέους, καθώς πορευόμαστε στον ευπρόσδεκτο καιρό της Σωτηρίας μας. Για την ταπεινότητά μου όμως η είσοδος στο νέο έτος αποτελεί και την επέτειο συμπλήρωσης 25 ετών αρχιερατείας και διαποιμάνσεως του ευσεβούς ακριτικού μας λαού. Του αργυρούν τούτο ιωβηλαίο, όπως το ονομάζει η εκκλησιαστική μας γλώσσα, αποτελεί για την τοπική μας εκκλησία μία ιστορική περίοδο και για τον Επίσκοπό σας ένα σημείο αναφοράς στο χρόνο της επίγειας βιοτής του. 25 έτη για τη φροντίδα της φροντίδας του Χριστού, του κάθε ανθρώπου δηλαδή που ζει εργάζεται και φυλάσσει τον παράδεισο όπως εικονίζεται στην επί γης στρατευομένη ορθόδοξη εκκλησία στα ακριτικά μας νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων.

00PitaMitropolis03

Μαζί με τις πατρικές μου ευχές και την εγκάρδια ευλογία μου για το νέο έτος που ανέτειλε σήμερα και εξ αφορμής συμπλήρωσης ήδη 25 ετών της ποιμαντικής μου μερίμνης, παρακαλώ όλους να εύχεστε για την απρόσκοπτη συνέχιση της ποιμαντορίας που μου εμπιστεύτηκε ο Χριστός μέχρις ότου είναι το θέλημά Του. Να εύχεσθε επίσης για την πατρίδα και τα ακριτικά μας νησιά που δοκιμάζονται από πολλά μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα όπως το μεταναστευτικό. Τα εθνικά θέματα. Να έχουμε Ειρήνη. Κυρίως όμως να εύχεσθε και να εργάζεστε για την εν Χριστό ζωή και Σωτηρία μας. Καλή και ευλογημένη χρονιά. Αίσιο και ειρηνικό το Νέο Έτος.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, επέδωσε τους διορισμούς των νέων εκκλησιαστικών συμβούλων για την τριετία 2020 – 2022.

00PitaMitropolis04

Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Δημήτρης Βακεντής, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος (παρευρέθη για λίγο λόγω συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου), ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, ο Διοικητής του ΝΑΣΣΜ Αντιπλοίαρχος κ. Θεόδωρος Γκρούτσης, ο Δντής της ΔΑ Σάμου κ. Δημήτρης Μαϊστρέλλης, ο Διοικητής της Π.Υ. Σάμου κ. Κων/νος Φράγκος, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Σάμου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Άννη Ανδρεάδου, ο κ. Πάρης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Κυριάκος Πατσίδης, ο Διοικητής και Δντής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου κ.κ. Νίκος Στεφανής και Μιχάλης Καραβασίλης, ο πρώην Δήμαρχος Σάμου κ. Στέλιος Θάνος και ο κ. Γιώργος Μηλιώτης, επίτιμος πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας με έδρα τη Σάμο, καθώς και πλήθος πιστών που γέμισε ασφυκτικά τον Ιερό Ναό.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Αναγέννηση Σάμου: Τμήματα προετοιμασίας υποψηφίων για Στρατιωτικές σχολές – σχολές Φυσικής Αγωγής

Αναγέννηση Σάμου: Τμήματα προετοιμασίας υποψηφίων για Στρατιωτικές σχολές – σχολές Φυσικής Αγωγής

Ο  ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΣΑΜΟΥ- RHENIA  TOURS  ανακοινώνει  την έναρξη  τμημάτων  προετοιμασίας υποψηφίων για στρατιωτικές σχολές- σχολές  Φυσικής  Αγωγής και γενικώς όπου απαιτούνται  δοκιμασίες  για την

Περισσότερα »
Μιχάλης Μητσός: Κάνουμε ενέργειες ν’ απομακρύνουμε τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Προκηρύσσουμε νέο διαγωνισμό

Μιχάλης Μητσός: Κάνουμε ενέργειες ν’ απομακρύνουμε τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Προκηρύσσουμε νέο διαγωνισμό

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Μιχάλης Μητσός. Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καθαρισμού της πόλης και των περιχώρων

Περισσότερα »