Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευσέβιος: Ενότητα και συνοχή για ν’ ακουστεί η φωνή των Σαμίων, ώστε να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα

Στα εγκαίνια και στην ιστορική αναδρομή της νέας αίθουσας της Χορευτικής Ομάδας των Αγίων Θεοδώρων, αλλά και στα θέματα της επικαιρότητας, αναφέρθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος  στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4.

«Το συγκεκριμένο οίκημα ήταν το Οικοτροφείο Θηλέων της Ιεράς Μητροπόλεως  Σάμου που αρχικά ονομαζόταν ‘’Χριστιανική Αγάπη’’. Το είχε ιδρύσει ο τότε ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, πατήρ Ιωάννης Μπάμπαλης και μετέπειτα Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου».

Είχε γίνει προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ο χώρος, αλλά τελικά χρησιμοποιήθηκε ως ΚΑΠΗ του Δήμου Σάμου.

Αφού δεν καρποφόρησε  αυτή η προσπάθεια και το κτίριο επανήλθε στον ουσιαστικό φορέα του, που ήταν η τοπική Εκκλησία, ως εκ τούτου παρεχωρήθη  στην προσπάθεια που κάνει ο Ιερός Ναός Αγίου Θεοδώρου Βαθέος για τα χορευτικά.

«Τα οποία τα ευλογούμε, πιστοί και αμετακίνητοι στην Ορθόδοξη παράδοση μας και έγινε με εθελοντική προσπάθεια η αίθουσα και ως εκ τούτου θα φιλοξενούνται τώρα τα μαθήματα των χορών και τα χορευτικά συγκροτήματα της Μητροπόλεως μας».

Στα εγκαίνια ο Σεβασμιότατος ανέφερε στο λόγο του, πως γινόμαστε ένα άθεο κράτος «γινόμαστε ένα κράτος που διώχνει το Χριστό και την Εκκλησία γιατί αυτό είναι και το αποτέλεσμα της αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης και ακολουθούμε ένα δρόμο που μας οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή, γι αυτό πρέπει να υποστηρίζουμε αυτές τις ομάδες και να είμαστε συσπειρωμένοι».

Η παγκοσμιοποίηση είναι οδοστρωτήρας αρχών, ήθους, αξιών, παραδόσεων, να γίνουμε όλοι ένα. Όπως έλεγε ο μακαρίτης Χριστόδουλος ότι θέλουν να μας βάλουν σε μια μηχανή κιμά και να μας πλάθουν όπως θέλουν, όπως θέλουν κάποιοι ανά τον κόσμο.

Αυτό είναι μια ανησυχία της Εκκλησίας, το παρατηρεί αυτό τον καιρό ότι κάθε λίγο και λιγάκι κάτι προστίθεται που ξεθεμελιώνει από αυτά τα οποία γνωρίζαμε όλοι εμείς οι παλαιότεροι που αγωνιούμε. Όλοι αγωνιούν για την πατρίδα και ιδιαίτερα για το νησί μας.

Για την παρέμβαση του σχετικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό ο Σεβασμιότατος εξήγησε ότι είχε σκοπό να επιστήσει την προσοχή στο ιδιαίτερο αυτό πρόβλημα.

Να εξηγήσει τον τρόπο που βιώνουν τα ακριτικά νησιά και ιδιαίτερα στην πόλη της Σάμου.«Με παρρησία απευθυνθήκαμε προς τον πρόεδρο της Ελληνικής κυβέρνησης για αν δραστηριοποιηθεί προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό έχει πάρει διαστάσεις που απαιτούν κυβερνητική βούληση για να τιθασευτούν και θα πρέπει να είναι κινήσεις που γίνονται στο σύνολο και με ενότητα και όχι μεμονωμένες πρωτοβουλίες και μάλιστα τοπικού επιπέδου.

«Η επιστολή δεν στάλθηκε για να πάρουμε απάντηση από τον Πρωθυπουργό αλλά για αν εκφράσουμε τον ακριτικό μας λαό ο οποίος βιώνει περιθωριοποίηση. Θέλαμε να ενημερώσουμε παράλληλα την Κυβέρνηση και ελπίζουμε ότι θα μας λάβουν υπόψη, γιατί εμείς ως τοπική Εκκλησία  θέλουμε να διαφυλάξουμε την ενότητα του λαού αλλά κυρίως θέλουμε να απεγκλωβιστούμε από τους πρόσφυγες – μετανάστες».

Όπως τόνισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευσέβιος είναι ένα αίτημα πάγιο καθώς και οι μετανάστες είναι άνθρωποι και έχουν ανάγκη να δεχτούν την προστασία και την αγάπη της Εκκλησίας, θα πρέπει να είναι διερχόμενοι από την Ελλάδα και το νησί.

«Ο μεγάλος αριθμός πιστεύω ότι θα δημιουργήσει προβλήματα και ως εκ τούτου θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να απεγκλωβίσουν το νησί μας, γιατί είναι και οι ίδιοι εγκλωβισμένοι.»

Υπάρχει υπερκορεσμός του Hot Spot ένα θέμα που τονίστηκε στην επιστολή προς την Κυβέρνηση. Απαραίτητη η λήψη μέτρων ώστε να μπορούν οι με όλες τις νόμιμες διαδικασίες να απομακρυνθούν από το νησί.

Ενότητα και συνοχή ζητά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου για να ακουστεί η φωνή των Σαμίων  ώστε να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για το θέμα της αλλαγής της ταυτότητας φύλου ο Σεβασμιότατος κ.κ. Ευσέβιος τόνισε πως κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τον λόγο της Εκκλησίας και την αληθινή ζωή.

«Όταν κάποιος αγνοεί την διδασκαλία της Εκκλησίας, όταν κάποιος δεν εισήλθε ποτέ στον κόπο να δει από περιέργεια, έστω, τι διδάσκει η Εκκλησία, όταν λόγω ιδεολογίας από ένα αντιεκκλησιαστικό πνεύμα, φυσικό είναι να νομοθετεί τα αντίθετα». 

«Όταν δίνεις σε ένα 15χρονο ψήφο και το αφήνεις να ταξιδέψει ασύδοτο και μάλιστα του απαγορεύεις να καταναλώνει αλκοόλ, πιστεύω ότι είναι τουλάχιστον ανώριμο να θεωρείς ότι έχει την δυνατότητα να πάρει μια τέτοια απόφαση».

Ο Θεός μας δημιούργησε άντρες και γυναίκες!

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευχαριστήρια Επιστολή της Δνσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας προς τον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ευχαριστήρια Επιστολή της Δνσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας προς τον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Δυτικής Σάμου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη, τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Διακοσταμάτη και τη Σχολική επιτροπή παιδείας του Δήμου

Περισσότερα »
Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας η πανήγυρις της Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού

Μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Κέντρου της ΕΛ.ΑΣ. (ΠΟ.Κ.Ε.Α.) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευσέβιος

Μετά ἀπό πρόταση τοῦ  Ἀρχηγείου τῆς Ἑλληνικῆς Ἀστυνομίας καί Ἀπόφαση τοῦ Ὑπουργείου Προστασίας τοῦ Πολίτη, μέ τήν ὑπ’ ἀριθμ. 346 Σ.Υ.Ο.Δ.Α. ἀπό 06.05.2020 ΦΕΚ, ὁ

Περισσότερα »