Σεμινάριο επειγόντων μαιευτικών περιστατικών

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

H Ελληνική Εταιρία Μαιευτικού & Γυναικολογικού Επείγοντος (ΕΕΜΓΕ www.hsoge.gr), σε συνεργασία με την Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου (Διευθυντής ο κος Ν. Ασημίνας) διοργανώνει στις 13 Ιουλίου 2019 τo 12ο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής στην Μαιευτική BLSO (Basic Life Support in Obstetrics) με αντικείμενο την διαχείριση και αντιμετώπιση μαιευτικών επειγόντων περιστατικών.

Το Σεμινάριο BLSO διαρκεί μία ημέρα και έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει με πλήρη αρτιότητα όλους εκείνους που βρίσκονται πρώτοι στο σημείο όπου συμβαίνει το επείγον μαιευτικό περιστατικό. Στο Σεμινάριο συμμετέχουν γενικοί ιατροί, μαίες, νοσηλευτές, φοιτητές ιατρικής και μαιευτικής, διασώστες ΕΚΑΒ, βοηθοί ιατρών, νοσηλευτών και μαιών, πυροσβέστες, αστυνομικοί, στρατιωτικοί και επαγγελματίες που ασχολούνται με την προνοσοκομειακή φροντίδα, όπως οι βοηθοί μητρότητας και οι συμμετέχοντες μετά από εξετάσεις αποκτούν αντίστοιχη πιστοποίηση AAFP (American Academy of Family Phycisians).

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος των Σεμιναρίων Νικόλαος Δ. Βραχνής, Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Εμβρυομητρικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν και ο Υπεύθυνος του 12ου Σεμιναρίου BLSO, Ιωάννης Κατσούλης, Ιατρός Μαιευτήρας Γυναικολόγος συντονίζουν τα Σεμινάρια και μαζί με την ομάδα των Εκπαιδευτών των προγραμμάτων εξοικειώνουν τους συμμετέχοντες στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών σε εξωνοσοκομειακό περιβάλλον, τόσο με εξάσκηση σε εξειδικευμένους χειρισμούς, όσο και με την αποφυγή περιττών παρεμβάσεων και τη σωστή εφαρμογή των σύγχρονων κατευθυντηρίων οδηγιών.

Τα Σεμινάρια ευρίσκονται υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Η εκδήλωση θα λάβει στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. Για πληροφορίες επικοινωνείτε στο 2107789211. Ηλεκτρονικά μπορείτε να στείλετε email : info@hsoge.gr .

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »