Σεμινάρια για σεφ με άρωμα Μοσχάτου

Σεμινάρια για σεφ με άρωμα Μοσχάτου

Σεμινάρια μαγειρικής για επαγγελματίες σεφ διοργανώνει, με μεγάλη συμμετοχή, το INSETE συνεργαζόμενο με τη Gastronomy Essentials.

Τα προγράμματα αυτά αποτελούνται από θεματικές ενότητες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι εισηγητές συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο έμπειρων και καταξιωμένων επαγγελματιών από το χώρο της γαστρονομικής τέχνης.

Ο Ε.O.Σ Σάμου, δίνοντας βαρύτητα στη διασύνδεση της γευσιγνωσίας με τη σύγχρονη επαγγελματική κατάρτιση, συμμετέχει ενεργά σε αυτά τα προγράμματα, με παρουσιάσεις της ιστορικότητας του σαμιακού αμπελώνα, της καλλιεργητικής και οινικής παράδοσης του νησιού, της εξαιρετικής ποικιλίας του «άσπρου μικρόρωγου μοσχάτου Σάμου» και φυσικά, των εκλεκτών οίνων, ονομαστών σε όλον τον κόσμο.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η στρατηγική συνεργασία του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ με τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου, μέσω της οποίας σε κάθε εκπαιδευτικό σεμινάριο γαστρονομίας, έχει ενταχθεί η ενότητα Food & Wine Pairing, με σκοπό την επιμόρφωση των συμμετεχόντων στον ελληνικό οίνο και την απόκτηση εξειδικευμένης γνώσης σχετικά με τις ποικιλίες, τις δυνατότητες αλλά και τους συνδυασμούς γαστρονομικών δημιουργιών με τα αρώματα και την επίγευση των κρασιών.

00EosSamou01

Ο διακεκριμένος chef Αθηναγόρας Κωστάκος, o oποίος εργάζεται σε διεθνώς καταξιωμένους χώρους εστίασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, «πήρε στα χέρια του» τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, τις «Ψηλές Κορφές» και το «Μοσχάτο Άσπρο» και τα συνδύασε απολαυστικά με τις τεχνικές asado για κρεατικά και ψαρικά που δίδαξε σε επαγγελματίες chef από όλη την Ελλάδα.

Σεμνός και προσηνής, έχοντας μεταδοτικότητα αλλά και αγάπη για την τέχνη του, φρόντισε ώστε αυτό το διήμερο σεμινάριο να προσφέρει ουσιαστικές γνώσεις όχι μόνο τεχνικής εξειδίκευσης αλλά και αξιοποίησης των ποιοτικών Ελληνικών προϊόντων, όπως είναι τα σαμιώτικα κρασιά του ΕΟΣΣ.

Το σεμινάριο «έκλεισε» με τα πολυβραβευμένα γλυκά κρασιά του Συνεταιρισμού να δίνουν τη δική τους απολαυστική «νότα» και τα αρώματα του μοσχάτου, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ανοίγει νέους δρόμους στην οινογαστρονομική ταυτότητα του τόπου μας!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Νότης Μηταράκης: Εξοπλίζουμε τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες με το απαραίτητο οπλοστάσιο δεξιοτήτων και γνώσεων, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να ενσωματωθούν ουσιαστικά

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης και τα αποτελέσματα του ενταξιακού προγράμματος “HELIOS” παρουσιάστηκαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Με σύνθημα

Περισσότερα »
Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Σύλληψη αλλοδαπού, για τ’ αδικήματα της πρόκλησης σωματικής βλάβης και της απειλής, καθώς για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Συνελήφθη την Πέμπτη (15/10) στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σάμου, αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικής βλάβης

Περισσότερα »
Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Σύλληψη αλλοδαπού στο Καρλόβασι για τα αδικήματα της απόπειρας κλοπής και της βίας κατά υπαλλήλων

Συνελήφθη, σήμερα Παρασκευή (16/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβάσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβάσου, αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της απόπειρας κλοπής

Περισσότερα »