Σε συγκινησιακό κλίμα η κοπή της πίτας από τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου

Μέσα σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (02/01) η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου στην περιοχή «Μουρτιά». Απλά γιατί έλειπε ο Αγαμέμνων Αγγελετόπουλος.

Τηρώντας το έθιμο οι Αυτοδύτες έκοψαν δύο πίτες, μία μέσα στο βυθό για τους δύτες και μία έξω στην ακτή για τα μέλη και φίλους του Συλλόγου. Δώδεκα αυτοδύτες βούτηξαν, ανάμεσά τους και δύο μικρά παιδιά, ο Δημήτρης και ο Μανώλης. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές, που καμία σχέση δεν είχαν με τις περσινές, όπου η θερμοκρασία ήταν στους μείον δύο βαθμούς.

00KopiPitasAytodytes03

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου κ. Νίκος Τσουμάκης πριν την κοπή της πίτας στην ακτή, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και είπε:

«Σας ευχαριστούμε που είστε σήμερα εδώ μαζί μας. Το 2017 ήταν μια χρονιά όπου συνέβησαν διάφορες αλλαγές και φυσικά σημαδεύτηκε από την απώλεια του Αγαμέμνων Αγγελετόπουλου. Δεν διαλέξαμε τυχαία το μέρος για να κόψουμε τις πίτες μας, απλά αυτό ήταν το σημείο και πέρσι, όπου ήταν μαζί μας ο Μέμος. Και το 2018 θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο περιβαλλοντικό μας έργο. Ο Θεός να μας δίνει υγεία και δύναμη να προσφέρουμε στην κοινωνία. Καλή χρονιά».

00KopiPitasAytodytes02

Το φλουρί κέρδισε ο κ. Γιώργος Γηραλέξης και αντιστοιχούσε σε ένα φούτερ με το έμβλημα του Συλλόγου και ένα γούρι.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα