Σε ομιχλώδες τοπίο βαδίζουν τα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Σάμο (της Βιολέτας Τριπόδη)

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Η κακοκαιρία δεν έπληξε μόνο τη Σάμο γενικότερα ως καιρικό φαινόμενο, «επηρέασε» από ότι φαίνεται και τις πολιτικές εξελίξεις στην ΝΟΔΕ της Ν.Δ Σάμου. Βέβαια αυτά τα προβλήματα, δεν ξεκίνησαν αυτό το Σαββατοκύριακο. Η διαγραφή του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου Βασίλη Πανουράκη, είναι αποτέλεσμα ενεργειών που από ότι φάνηκε εκ του αποτελέσματος, ήταν αντίθετες από τον επίσημο σχεδιασμό του κόμματος.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν μια φωτογραφία του κ. Πανουράκη με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, που επίσημα δεν υποστηρίζεται από την Ν.Δ. Αν και στη φωτογραφία δεν ήταν μόνος του αλλά υπήρχαν και άλλα στελέχη του κόμματος φαίνεται ότι το κόμμα επέλεξε, ως «προσωρινό» μέτρο να διαγράψει μόνο τον πρόεδρο, στην οποία αν και δεν ήταν μόνος του η λαιμητόμος έπεσε πάνω στον ίδιο. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι όποιος διαφοροποιείται από τις κεντρικές επιλογές θα βλέπει την πόρτα της εξόδου. Τα μηνύματα που έχουν διαρρεύσει είναι ότι θ’ ακολουθήσουν και άλλες διαγραφές, όχι μόνο στη Σάμο αλλά και στη Χίο και στη Λέσβο.

Όπως ακούγεται και εκεί οι κατά τόπους ΝΟ.Δ.Ε., δεν στηρίζουν την υποψηφιότητα της κα Καλογήρου την οποία στηρίζει επίσημα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και κατ’ επέκταση το κόμμα της ΝΔ. Όποιος παρακολούθησε την ομιλία του κ. Μητσοτάκη άκουσε ότι ήταν ξεκάθαρος ως προς τις 13 Περιφέρειες που θέλει να τις κερδίσει η Ν.Δ όπως δήλωσε. Από την στιγμή λοιπόν που υπήρξε στήριξη στο πρόσωπο της κα. Καλογήρου και κάποιοι δεν συμφωνούν, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κάνει σαφές το ποιός κάνει κουμάντο. Στη θέση του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Σάμου ορίστηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Δυτικής Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου, ο οποίος ήταν πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στην περίπτωση της Περιφερειάρχη, υπάρχει και στο Δήμο Σάμου γιατί αναμένεται μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, να ανοίξει τα χαρτιά του ο Δήμαρχος Σάμου που φαίνεται να εξετάζει όλα τα σενάρια για το πολιτικό του μέλλον.

Ωστόσο αν ο κ. Αγγελόπουλος δεν θέσει ξανά υποψηφιότητα ως Δήμαρχος Σάμου τότε συζητείται το σενάριο για την υποψηφιότητα του γιατρού Μάνου Λογοθέτη για το Δήμο Σάμου αν και εφόσον δεν συμπεριληφθεί στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Όπως γίνεται κατανοητό και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν θέματα. Θέματα για το αν θα στηρίξει η Ν.Δ τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, τι θα γίνει με την υποψηφιότητα του κ. Κατρακάζου και βέβαια οι καραμπόλες που υπάρχουν στο θέμα του εθνικού ψηφοδελτίου. Τα ονόματα που αυτή τη στιγμή συζητούνται είναι του κ. Στεφανάδη, του κ. Λογοθέτη, του κ. Στεφανή της κας Ανδρεάδου και τώρα τελευταία της κας Ιωάννας Καραγιάννη.

Ένα κόμμα που είναι κόμμα εξουσίας και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται πολύ κοντά στο να κυβερνήσει είναι φυσικό και επόμενο να υπάρχουν πολλοί μνηστήρες για τις θέσεις εξουσίας. Είναι πολλά τα σενάρια που είναι ανοιχτά και δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη η κατάσταση μέσα στη Ν.Δ.

Υπάρχουν κραδασμοί που δεν γνωρίζουμε κατά πόσο μπορούν να απορροφηθούν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει διχασμός στο εσωτερικό της Ν.Δ σε τοπικό επίπεδο. Αναμένεται μέχρι τέλος του μήνα να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις υποψηφιότητες.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα