Σε λειτουργία από σήμερα ο νέος επιβατικός σταθμός στο παλιό λιμάνι Σάμου. Ελισαίος Μαυρατζώτης: Το θέμα της στάθμευσης αυτοκινήτων στο λιμάνι, προς συζήτηση

Στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης και αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του, εστιάζοντας όμως στην έναρξη λειτουργίας του νέου επιβατικού σταθμού στο παλιό λιμάνι της Σάμου.

«Όποιο καράβι πλέον έρχεται από τρίτη χώρα θα δένει λίγα μέτρα πιο μακριά από τη θέση που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Και συγκεκριμένα από την καινούργια πόρτα που έχει κατασκευασθεί, με αποτέλεσμα να μπορέσει να λειτουργήσει ο καινούργιος χώρος για τον διαβατηριακό και τελωνειακό έλεγχο. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είναι ο διαχειριστής του κτιρίου, απλά συστεγαζόμαστε με την Αστυνομία και το Τελωνείο και τα Duty Free και πιστεύω ότι από σήμερα το απόγευμα το Duty Free θα κάνει έναρξη λειτουργίας».

00EpivatikosStathmosSamou01

Ο κ. Μαυρατζώτης αναφέρθηκε και στα μηχανήματα που χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ και αν πήγαν όλα καλά κατά τον πρώτο έλεγχο. «Σήμερα υποδεχθήκαμε 46 άτομα, τα μηχανήματα που χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ ήταν εδώ, απλά μεταφέρθηκαν από κάποιον άλλο χώρο, οι γραμμές για το διαδίκτυο λειτουργούσαν κανονικά, γιατί θα πρέπει να είναι online με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου επί 24ωρης βάσης. Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει ο σημερινός έλεγχος ήταν περίπου είκοσι λεπτά, αλλά ο χρόνος εξαρτάται ανάλογα με την εθνικότητα του καθενός επιβάτη. Οι Ευρωπαίοι περνούν πολύ γρήγορα, αλλά αν έχουμε κάποιους επιβάτες που χρειάζονται βίζα, τότε πάμε σίγουρα παραπάνω χρονικά. Δεν είναι το προσωπικό που μπορεί να παρατηρηθεί μια καθυστέρηση, αλλά η διαδικασία».

00EpivatikosStathmosSamou02

Όπως τόνισε ο κ. Μαυρατζώτης άμεσα θα ξεκινήσουν συζητήσεις για το τι θα πρέπει ν’ ακολουθηθεί σχετικά με το κλείσιμο της πόρτας στο λιμάνι και με το δεδομένο ότι έτσι θα χαθούν αρκετές θέσεις στάθμευσης για τ’ αυτοκίνητα, που όπως όλοι γνωρίζουμε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Το λογικό και το νόμιμο λέει ότι η πόρτα πρέπει να είναι κλειστή επί 24ώρου βάσεως. Από την άλλη όμως το χώρο του λιμανιού τον έχουμε αφήσει ανοικτό για να εκτονώνεται το πρόβλημα με το θέμα της στάθμευσης. Θα δούμε μέσα από συζητήσεις τι φόρμουλα θ’ ακολουθήσουμε χωρίς να κινδυνεύσει για κανένα λόγο η είσοδος από τα καραβάκια με το θέμα της στάθμευσης. Σε περίπτωση που δεχόμαστε κρουαζιερόπλοιο, ευνόητο είναι ότι δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση».

Για το έτερο κτίριο στο λιμάνι Μαλαγαρίου ο κ. Μαυρατζώτης είπε: «Τα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έχουν ήδη μεταφερθεί εκεί και σε δέκα με δεκαπέντε μέρες θα έχει τεθεί σε λειτουργία ο κάτω όροφος, όταν και θα έρχονται τα καράβια στο συγκεκριμένο λιμάνι.

Για το έργο αποκατάστασης ηλεκτροφωτισμού και άλλων εργασιών «Το έργο συνεχίζεται κανονικά από τον εργολάβο, οι κορμοί των δέντρων έχουν ήδη αφαιρεθεί από το πλακόστρωτο. Πιστεύω ότι θα γίνει καλή δουλειά. Μακάρι να είχαμε όλα τα χρήματα, αλλά έχουμε μόνο 100.000 ευρώ και δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε όλο το έργο. Δένδρα καινούργια θα τοποθετήσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι ν’ αποκαταστήσουμε τις ζημιές στις πέτρες και στις πλάκες».

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο εξετάσαμε επί τόπου τα προβλήματα των λιμανιών μας

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο εξετάσαμε επί τόπου τα προβλήματα των λιμανιών μας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, κα. Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη,

Περισσότερα »