Σε κλίμα συγκίνησης η παράδοση – παραλαβή της Διοίκησης 79 ΑΔΤΕ

Με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού πραγματοποιήθηκε το πρωϊ της Παρασκευής (23/03), στο στρατόπεδο «Αιμιλίου Πούλμαν», η παράδοση – παραλαβή της διοίκησης της 79 ΑΔΤΕ από τον Ταξίαρχο κ. Αντώνιο Κωστάκη στο νέο διοικητή Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Κουρή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστρατήγου κ. Νικολάου Μανωλάκου.

Η τελετή ήταν λιτή και μέσα στο πλαίσιο που ορίζει το τελετουργικό της παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης. Αναγνώσθηκαν οι Ημερήσιες Διαταγές του αποχωρήσαντα και αναλαμβάνοντα Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ, ενώ στον Ταξίαρχο κ. Αντώνιο Κωστάκη επιδόθηκε ο θυρεός της 79 ΑΔΤΕ.

0079ADTE02

Στη συνέχεια ακολούθησε μικρή και λιτή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Σάμου, όπου εκεί δόθηκαν αναμνηστικά, όλοι εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τον Ταξίαρχο κ. Αντώνιο Κωστάκη, ευχόμενοι καλή τύχη στα νέα του καθήκοντα, ενώ στο νέο Διοικητή Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Κουρή να είναι γερός και δυνατός στην άσκηση των νέων καθηκόντων του.

Ο Ταξίαρχος κ. Αντώνιος Κωστάκης έχοντας έντονη συναισθηματική φόρτιση είπε ότι «αν θα μπορούσα να δώσω έναν τίτλο στη σημερινή σύναξη, θα ήταν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου». Ο κ. Κωστάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιο, τον βουλευτή Σάμου κ. Δημήτριο Σεβαστάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο (τον έπαρχο Ικαρίας και τους Δημάρχους Ικαρίας και Φούρνων), τον Δήμο Σάμου, τους πολίτες της Σάμου λέγοντας ότι λάμβανε τον χαιρετισμό τους απ’ όπου και αν περνούσε, τα ΜΜΕ που πάντα με διακριτικότητα και εχεμύθεια κάλυψαν τις δραστηριότητες της Ταξιαρχίας σεβόμενοι την ευαισθησία του χώρου, αλλά και για την καλοπροαίρετη κριτική τους. Ευχαρίστησε τους Διοικητές των Μονάδων και Υπομονάδων, τους Διοικητές και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, τους απόστρατους Αξιωματικούς, όλους τους Εθνοφύλακες, καθώς και όλους τους συνεργάτες του.

0079ADTE03

«Μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας στο Στρατό Ξηράς οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικούς μου ανθρώπους. Στη γυναίκα και στην κόρη μου για την υπομονή τους όλα αυτά τα χρόνια, που δεν είναι καθόλου στο παρασκήνιο, αλλά στο προσκήνιο».

Ευχαρίστησε όλους τους κατοίκους των νησιών, που τους αποκάλεσε ακρίτες και διαβεβαίωσε όλους να αισθάνονται ασφαλείς, εφόσον το προσωπικό της Ταξιαρχίας επαγρυπνά για την στρατιωτική ασφάλεια του τόπου.

0079ADTE04

Ο νέος διοικητής της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Κουρής είπε «εύχομαι να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας κι όπως αναφέρθηκα και στην ημερήσια διαταγή θα δώσω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, προκειμένου να τηρήσω όλα αυτά που ανέφερα σ’ αυτήν».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ταξίαρχος κ. Αντώνιος Κωστάκης αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΔΙΜΣΠΡΟ/ΓΕΣ.

0079ADTE05

Και στους δύο ευχόμαστε υγεία, οικογενειακή και ατομική ευτυχία και να είναι δυνατοί στην εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »