Σε κλίμα συγκίνησης η ορκωμοσία για το νέο Δήμο Ανατολικής Σάμου

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου – Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου, του βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, θεσμικών φορέων, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Δημαρχιακού μεγάρου η ορκωμοσία του Δημάρχου, καθώς και των νεοεκλεγέντων Δημοτικών – Κοινοτικών Συμβούλων και προέδρων του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Η συγκίνηση για ορισμένους/ες ήταν έκδηλη στα πρόσωπά του, ενώ o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος με το τέλος του αγιασμού και της ορκωμοσίας του Δημάρχου Γιώργου Στάντζου του χάρισε μια εικόνα της Αγίας Ζώνης, επειδή συνέπεσε να εορτάζεται τη συγκεκριμένη μέρα.

Επίσης 10 περίπου άτομα από το χώρο του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ορκίσθηκαν με πολιτικό όρκο. Η Φιλαρμονική «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου» έντυσε μουσικά τη βραδιά.

Στο λόγο του ο Δήμαρχος Ανατολική Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος είπε τα εξής:

00StantzosOrkomosia02

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συμβούλους που εκλέχτηκαν από όλες τις παρατάξεις. Αξίζουν πραγματικά σε εσάς και στις οικογένειές σας για τον αγώνα που κάνατε. Η κοινωνία μας επέλεξε και για το θάρρος μας να εκτεθούμε στο δρόμο της προσφοράς στο Δήμο μας έναντι της ιδιώτευσης, ως αντίδραση στις δυσκολίες της εποχής μας.

Συγχαρητήρια επίσης σε όλους τους υποψήφιους των εκλογών του Μαΐου που δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Είναι σίγουρο ότι όλοι όσοι θέλουν να προσφέρουν στον Δήμο μας, θα έχουν αν το επιθυμούν , μια θέση σε επιτροπές και φορείς σε δράσεις του δήμου. Δηλαδή, δουλειά είτε εθελοντικά , είτε μέσα από τις υπάρχουσες δομές.

Θέλω να ξέρετε πως αποτιμώ κάθε ψήφο προς το πρόσωπο μου , ως μία δέσμευση προς τους συμπολίτες μου που συναντώ και θα συναντώ καθημερινά στις γειτονιές του δήμου μας. Αναλαμβάνω και αναλαμβάνουν την ευθύνη της διοίκησης του νέου δήμου της ανατολικής Σάμου, του Δήμου της πρωτεύουσας του νησιού, του δήμου με την ιστορική πρωτεύουσα έδρα το Πυθαγόρειο, έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών και των προκλήσεων.

Αναλαμβάνω και αναλαμβάνουμε την διοίκηση πόλεων και κοινοτήτων μοναδικών με ιστορία χιλιάδων χρόνων, με πολλαπλά πολιτισμικά αποτυπώματα στους αιώνες , αλλά και ενός δήμου με εξαιρετικές δυνατότητες και προοπτικές. Τα στοιχεία αυτά μας υπενθυμίζουν διαρκώς το καθήκον και το χρέος μας στην κοινωνία και στο μέλλον του νησιού μας.

Αν σας μιλήσω ως δήμαρχος, θα σας πω ότι θέλουμε να πετύχουμε , αν σας μιλήσω ως πολίτης, γέννημα θρέμμα και κάτοικος αυτής της πόλης και του νησιού, ένας άνθρωπος της γενιάς μου, που νιώθει τι προσωπικό χρέος προς το συλλογικό καλό, θα σας πω ότι οφείλουμε να πετύχουμε . Δεν θα κουράσω περιγράφοντας τα προβλήματα σε διάφορους τομείς, αρμοδιότητες ή μη του Δήμου. Όλοι τα βιώνουμε, όλοι ζούμε σε αυτό τον δήμο. Θα σας πω μόνο ότι ξέρουμε ότι μας εκλέξατε επιλέγοντας την ελπίδα, το όραμα και την διαχείριση από την απλή φιλοδοξία. Γα να γυρίσουμε σελίδα. Γι αυτό ερχόμαστε για να χτίσουμε και όχι για να γκρεμίσουμε. Ερχόμαστε για να ενώσουμε το δήμο και όχι να τον χωρίσουμε.

00StantzosOrkomosia03

Επιζητούμε τη συμπόρευση με ανθρώπους και συλλογικά σχήματα που θα προτάσσουν το συμφέρον του τόπου και όχι το δικό τους , που θα αποκαταστήσουν τη σχέση μεταξύ δήμου και πολιτών, που θα παράγουν τοπικές πολιτικές και όχι στείρα διαχείριση. Το δικό μας αποτύπωμα θέλουμε και θα είναι αποτύπωμα δημιουργίας και ανάπτυξης. Γνωρίζουμε τα προβλήματα δεν αιθεροβατούμε. Γνωρίζουμε την ανεπάρκεια πόρων, ανθρώπινων, τεχνικών και οικονομικών. Οι δυσκολίες είναι πολλές. Όχι όμως στη μιζέρια της απλής διαχείρισης και της απαξίωσης των προηγούμενων δημοτικών αρχών, κάτω από ιδιαίτερα για τη χώρα και τον τόπο μας , αντίξοες συνθήκες. Δεν θα ακούσετε από τα χείλη μας την παραδοσιακή δικαιολόγηση αδυναμιών, με την προσφιλή προσφυγή το ότι παραλάβαμε καμένη γη. Πιστεύουμε στον ορθολογισμό και την πρόκληση προτεραιοτήτων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, χωρίς να καταδικάσουν την εξωστρέφεια.

Μαζί γινόμαστε αρκετά δυνατοί για να ελέγξουμε τις προκλήσεις. Τη νέα περίοδο που έχουμε μπροστά μας θέτουμε βασικές προτεραιότητες όπως, αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων του προσφυγικού-μεταναστευτικού για το νησί μας , την αν. Σάμο και ιδιαίτερα την πόλη της Σάμου. Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκληθεί σε όλους μας λόγω του ότι οι ροές προσφύγων-μεταναστών στο νησί μας, όπως και στο υπόλοιπο Β. Αιγαίο, είναι το τελευταίο διάστημα και αυξανόμενες και ανεξέλεγκτες. Απαιτούνται ενέργειες άμεσες και αποτελεσματικές . Άμεσα πρέπει να ξεκινήσει και να συνεχιστεί ο μαζικός απεγκλωβισμός των προσφύγων-μεταναστών από την Σάμο και το ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου πρέπει να κλείσει, ώστε να αποδοθεί στην αυτοδιοίκηση κατά κυριότητα και κρίση. Δεσμευόμαστε ότι ως δημοτική αρχή , θα κατεδαφίσουμε τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις ώστε να μην είναι δυνατή η λειτουργία δεύτερου ΚΥΤ στο δήμο μας.

Άμεση επίλυση των προβλημάτων της λειτουργίας του βιολογικού της πρωτεύουσας. Δέσμευση μας είναι ότι θα συνεργαστούμε επί της ουσίας και θα δώσουμε κοινούς αγώνες με το νέο Περιφερειακό συμβούλιο και τη νέα Περιφερειακή αρχή του Β. Αιγαίου. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους , στους νέους περιφερειακούς συμβούλους στο έργο τους , στο νέο Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Μουτζούρη και στο νέο Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη. Δέσμευση μας είναι ότι η Αν. Σάμος και οι κοινότητες δεν θα απολέσουν κανένα νόμιμο δικαίωμα περιουσιακό ή άλλο και ότι θα περιφρουρήσουμε με σύνεση, εργατικότητα και δυναμισμό τα συμφέροντα των δημοτών και του δήμου μας.

00StantzosOrkomosia04

Δέσμευση μας είναι ότι θα αγωνιστούμε να αλλάξουμε το παρόν όνομα του νέου δήμου, το οποίο αποτελεί αναγνώριση ενός διχασμού, που ουδέποτε έπρεπε θεσμικοί και άλλοι φορείς να προκαλέσουν ή να δεχτούν την επικύρωση του.

Δέσμευση μας είναι να συνεργαστούμε με το νέο δήμο Δυτ. Σάμου προκειμένου να βρει το βηματισμό του για να βρούμε το κοινό βηματισμό μας ανταποκρινόμενοι άσο μπορούμε στην ιστορία και το μέλλον του νησιού μας.

Η Σάμος είναι μία και αδιαίρετη. Οι κάτοικοί της οφείλουν να έχουν κοινό μέλλον, το οποίο πρέπει να οικοδομηθεί με συλλογικότητα και πέρα από μικρόψυχους τοπικούς σχεδιασμούς και επιδιώξεις. Επιδίωξη μας είναι να καλλιεργήσουμε μια νέα φιλοσοφία στους εργαζομένους και τις υπηρεσίες του δήμου. Δηλαδή στους άμεσους συνεργάτες κάθε δημοτικής αρχής, ώστε να ανταποκριθούν με όλες τους τις δυνάμεις στο σημαντικότατο κοινωνικό ρόλο που επιτελούν. Θα ενισχύσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και να ιδρύσουμε νέες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Να δημιουργήσουμε δομές και λειτουργίες όπου οι υπηρεσίες θα λειτουργούν με εποπτεία αλλά αυτοδύναμα και με σεβασμό στο προσωπικό επιτελώντας το έργο τους στο σχεδιασμό και την καθημερινότητα δίχως τα παρελκόμενα της διαμεσολάβησης του πολιτικού προσωπικού. Οι πολίτες και οι ανάγκες τους θα εξυπηρετούνται με αποτελεσματικότητα, αξιοκρατία διαφάνεια και δημοσιά αξιολόγηση. Τα δημοτικά συμβούλια θα υποστηριχτούν ουσιαστικά στο λόγο τους με χώριση προτεραιοτήτων και πόρους».

00StantzosOrkomosia05

Ο κ. Στάντζος συνεχίζοντας τον λόγο του τόνισε ότι προτεραιότητα είναι οι ανάγκες των πολιτών σε κάθε χωριό και την πόλη της Σάμου, ενώ θα μπει ένα τέλος στο ρόλο του ’’επαίτη’’ προέδρου και προτεραιότητα η ανάταξη της οικονομικής , κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής των χωριών. Ενώ σημαντικό η ανάπτυξη των κοινωνικών, αθλητικών , πολιτιστικών ομάδων και στήριξη των επαγγελματιών και προσέλκυση νέων επιχειρήσεων .

« Ήρθε η ώρα ο νεοσύστατος δήμος να κάνει βήματα μπροστά» , τόνισε ο νέος δήμαρχος, ενώ χαιρέτισε τη σύμπραξη συμβούλων της ’’Πορείας Ευθύνης’’ με την παράταξη του.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Ελένη Χατζηγεωργίου              

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »