Σε αποχή οι μαθητές του ΕΠΑΛ και από σήμερα κατάληψη στο ΓΕΛ Καρλοβάσου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Καρλοβάσου κ. Στέλιος Φιλλιπάκης.

Στo ΕΠΑΛ Καρλοβάσου οι μαθητές βρίσκονται σε αποχή από τα μαθήματα του σχολείου, οι γονείς δεν επιτρέπουν στα παιδιά να μπουν στις τάξεις, μετά τις τελευταίες ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο.

Την Τετάρτη (23/01) πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο χώρο από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμου. Είχε δοθεί ένα ενημερωτικό σημείωμα στη διεύθυνση του σχολείου που διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει εξέλιξη του γεωλογικού φαινομένου στην περιοχή, όμως οι γονείς ζήτησαν ένα επίσημο έγγραφο με την υπογραφή του Δημάρχου για την ασφάλεια στο σχολείο.

«Απαιτούν έγγραφη απόφαση και την ανάληψη ευθυνών από τους αρμόδιους της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και από το διευθυντή της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης. Είναι δύσπιστοι όσον αφορά τις ενέργειες που έχουν κάνει και έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Βέβαια αυτό είναι δική τους καθαρά άποψη. Οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν βεβαιώσει ότι παρακολουθούν το φαινόμενο και αν χρειαστεί κάτι θα μας το πουν».

Οι γονείς απαιτούν έγγραφη απόφαση από το Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, που ν’ αναλαμβάνει την ευθύνη για τα παιδιά τους. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (21/01), ο Δήμαρχος δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη, όπως και ο κ. Καραγιαννίδης των τεχνικών υπηρεσιών.

Ο κ. Καραγιαννίδης έχει βγάλει το πόρισμά του και το σημείωμα θεωρείται επίσημο καθώς έχει γνώση και ο Δήμαρχος. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ανησυχούν τους γονείς αλλά όπως είπε ο κ. Φιλλιπάκης πως από ενημέρωση που είχε από τις τεχνικές υπηρεσίες, γίνεται μελέτη και θα τοποθετηθεί πλέγμα στα παράθυρα .

Και αύριο Παρασκευή (25/01) οι μαθητές δεν θα μπουν στις τάξεις, ενώ από Δευτέρα θα παρθούν νέες αποφάσεις. Υπάρχει αναμονή πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία και αν θα παρουσιαστεί κάποια εξέλιξη στο φαινόμενο στην περιοχή. Είναι μια περίοδος, λόγω καιρικών φαινομένων, που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στην περιοχή.

00GelKarlovasi03

Ο κ. Φιλλιπάκης θα ήθελε ο Δήμαρχος να υπογράψει αυτό το έγγραφο, για να πειστούν οι γονείς ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και να συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα και να επέλθει ηρεμία στο σχολικό συγκρότημα.

Το Radio Café και το Samostoday.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για το συνέδριο της ΚΕΔΕ. Τέθηκαν στον κ. Δήμαρχο όλα τα σχετικά στην υπόθεση του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Καρλοβάσου και μας δήλωσε σχετικά. «Ισχύουν για μένα τα όσα είχα πει και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος εκάστου τόπου στη χώρα και σύμφωνα με τους νόμους είναι υπεύθυνος να υπογράφει μόνο να κλείνουν σχολεία για διάφορους λόγους και όχι ν’ ανοίγουν, όπως κάναμε δύο φορές πρόσφατα για τα δύο Λύκεια και το Δημοτικό της Πορφυριάδας. Στη συγκεκριμένη υπόθεση οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμου έχουν τον πρώτο λόγο. Ενώ δεν υφίσταται θέμα (προς το παρόν), απορώ γιατί γίνονται καταλήψεις και δεν λειτουργούν τα σχολεία».

00GelKarlovasi06

Εκτός από το ΕΠΑΛ Καρλοβάσου και από σήμερα το ΓΕΛ Καρλοβάσου τελεί υπό κατάληψη έπειτα από ψηφοφορία που έκαναν οι μαθητές του.

Το θέμα είναι άκρως ενδιαφέρον και αναμένονται οι κινήσεις που θ’ ακολουθήσουν οι μαθητές – γονείς με τον Δήμο Σάμο για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και οι φωνές που λένε ότι κάποιοι θέλοντας να δημιουργήσουν θέμα διαδίδουν ψευδές ειδήσεις, αλλοιώνοντας τα γραφόμενα των υπευθύνων στα έγγραφα και τα παιδιά να χάνουν διδακτικές ώρες.

Αναμένονται εξελίξεις με την επιστροφή του Δημάρχου στη Σάμο.

Niotis

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα